Hirdetés

Két keréken más az élet Debrecenben

civishir.hu

2018.06.07. 08:01

Két keréken más az élet Debrecenben

Először rendeztek Bringafesztet. +Fotógaléria

Hirdetés

Sok érdeklődő, családias hangulat és kellemes „bringázós” idő jellemezte az I. Debreceni Bringafesztet, melyet 2018. június 3-án tartottak a Baltazár Dezső téren. Az egész napos kerékpáros családi programot először szervezték meg annak a programsorozatnak a kezdeteként, melynek célja a kerékpáros szemléletformálás és a kerékpáros kultúra népszerűsítése.

A Bringafeszt programjai már délelőtt elkezdődtek. A bringás reggeli után az érdeklődők különféle kerékpáros programokon vehettek részt. A gyerekek közlekedésbiztonsági szakemberek segítségével sajátíthatták el a KRESZ szabályokat egy erre a célra speciálisan kialakított kerékpáros KRESZ pályán. Volt látványos triál-bemutató, autós holttér szimuláció, biciklis ügyességi pálya, népi játszótér, bringakiállítás és szervizsátor, melyek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében népszerűek voltak. A VisitDebrecen jóvoltából a látogatók információt kaphattak a város nyári rendezvényeiről, fesztiváljairól, és trendi Debrecen feliratú ajándéktárgyakat is vásárolhattak. A délelőtti programokat Gryllus Vimos gyermekkoncertje és tombola színesítette, melyen a szerencsések ajándékcsomagokat és vásárlási utalványokat nyerhettek. Délután további kerékpáros bemutatók, közlekedésbiztonságot támogató programok várták a bringásokat, akik a fesztivált záró városkerülésen több tucat kerékpárossal tekerhettek együtt Debrecen kerékpárútjain.

A Bringafesztivál fő látványossága az erre az alkalomra hét kerékpárból összeállított színes bringakígyó volt, melyre nagyon sokan felültek egy fotó kedvéért.

A Debreceni Bringaprogram keretében elindult a debreceni kerékpárosok biztonságosabb közlekedését segítő „Bumper Sticker” akcióprogram is, és hamarosan egy egyedi kerékpárszámláló is kikerül a belvárosba, amely képes megszámolni, hogy az adott napon hány bringás halad át az adott útszakaszon.

Galéria

bringafeszt

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés