Hirdetés

Jöhetnek a testkamerás vasutasok!

Cívishír

2018.06.13. 16:22

Jöhetnek a testkamerás vasutasok!
A fenyegetett vonalakon rendőrt, vasúti őrt biztosítanak (Fotó: VDSZSZ)

Úgy tűnik, a MÁV-Startnál is betelt a pohár.

Hirdetés

Több régi követelése is teljesülni látszik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ), így például a vonatszemélyzet jogosult lesz felfüggeszteni kereskedelmi tevékenységét, ha munkája során úgy érzi, támadás érheti

A VDSZSZ június 13-i közleményében rámutat, kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a MÁV-Startnál, miután a vasútvállalat hónapok óta nem tett semmit a vasutasok elleni sorozatos, egyre gyakoribb és súlyosabb támadások ellenére. Mint írják, a MÁV-Start vezetése vállalta: rendőri, vasútőri jelenlétet biztosít a fenyegetett vonatokon, a jegyvizsgálónőket pedig – ha egyedül szolgálják – kísérni fogják.  

Azt is említik, hogy a vasutasok nemsokára már használhatják a szakszervezet által évek óta javasolt testkamerákat, melyek jelenléte sok esetben megelőzheti a konfliktus kialakulását. Rövidesen a vasutasok alkalmazhatják a VDSZSZ által javasolt, az okostelefonokra telepített úgynevezett pánikgombot is, amit a munkavállalók veszély esetén nyomhatnak meg. A vonatokon és adott állomásokon hamarosan bemondják, hogy a vonatokon civil ruhás rendőrök tartózkodnak.

vasútVDSZSZ

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés