Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három hétig káosz lesz a debreceni belvárosban

| 2018. 06. 19. | 12:56:00
Tömegközlekedéssel utazik? Rossz hírünk van!
Három hétig káosz lesz a debreceni belvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A biztonságos villamosközlekedés, valamint az 1-es villamos forgalmának fenntartása érdekében a DKV Zrt. több pályaszakaszon felújítási munkákat végez június 22. és júlis 15. között.

Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a három héten át tartó munka során közös szakaszon, a Széchenyi utca és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésekben végeznek pályaszerkezeti átépítési munkákat. Ezeken a szakaszokon komplett szerkezeti csere lesz.

Bazaltbetonos pályaszerkezetet kapnak az utak, melyek nagyobb teherbírást képesek ellátni.

Ilyen mértékben 2002-ben újították fel utoljára a pályaszakaszt. 

Az 1-es villamos Péterfia utcai, Simonyi út és Nagyerdei körút pályaszakaszain összesen kilenc helyszínen végez síncserét a társaság. A pályafelújítást összesen 369 vágányfolyóméter hosszúságban végzi a DKV Zrt. A pályarekonstrukció költségeit teljes egészében a DKV Zrt. állja, melynek összege 132 millió forint. Ebből a két legforgalmasabb csomópont 70-80 millió forintba kerül. 

Miklós István, a DKV forgalmi igazgatója hozzátette, hogy a rekonstrukciós munkák ideje alatt forgalomkorlátozások lépnek életbe. 

A Széchenyi és Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésekben az átépítés egy időben és két ütemben zajlik. A Széchenyi utcáról a Kossuth utca felé útszűkületre kell számítani, a kereszteződésen történő áthaladásra csak egy forgalmi sáv fog rendelkezésre állni. A Szent Anna utcáról a Miklós utca felé szintén útszűkületre kell számítani, csak egy sáv használható majd a a kereszteződésen történő áthaladásra. A megfelelő munkaterület biztosítása érdekében a kereszteződésekben a kivitelezés ideje alatt tilos lesz balra kanyarodni. Az 1-es villamos felújítással érintett szakaszain útszűkület mellett sebességkorlátozásra is számítani kell. Az első és utolsó villamosok (1-es 3:20 és 23:00, 2-es 4:40 és 23:38) helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni, ezen időpontokban áltszállásra nem kell készülni.

Nagy Attila hangsúlyozta, hogy amint a munkálatok engedélyezik, az útszűkületeket azonnal fel fogják oldani. 

Vágányzár az 1-esen

A rekonstrukciós munkák ideje alatt a Nagyállomás és a Kálvin tér között, valamint az 1-es villamos teljes vonalán szünetel a villamosközlekedés, helyette villamospótló autóbuszok szallítják az utasokat. Ezek a járatok a Kossuth téren, a sétálóövezeten keresztül fognak közlekedni.

Útvonal: Nagyállomás-Petőfi tér-Piac utca-Kossuth tér-Kálvin tér-Péterfia utca-Bem tér-Simonyi út-Pallagi út- Ady Endre sugárút-Nagyerdei körút-Simonyi út-Bem tér-Péterfia utca-Kálvin tér-Kossuth tér-Piac utca-Petőfi tér-Nagyállomás

Az 1V jelzéssel ellátott autóbuszok villamospótló autóbusz-megállóhelyeken vagy villamosmegállókban állnak meg, amelyekre tájékoztató táblák hívják fel az utasok figyelmét.

A 2-es villamos közlekedése

A pályafelújítás alatt a Kálvin tér és Doberdó utca között szállít utasokat. A villamospótló autóbuszokról átszállási lehetőség a Kálvin téri villamosmegállóban lehetséges. A késő esti és hajnali órákban a 2V jelzéssel ellátott villamospótló autóbuszok közlekednek. 

Útvonal:
Nagyállomás-Petőfi tér-Piac utca- Kossuth tér-Kálvin tér-Kossuth tér-Piac utca-Petőfi tér-Nagyállomás

Az utazáskor megkezdett vonaljegy az átszállás után is érvényes, azonban azt mindkét járművön érvényesíteni kell.

Autóbuszok közlekedése

A Széchenyi és Kossuth utca, valamint a Miklós és Szent Anna utca kereszteződésben végzett pályafelújítási munkák befolyásolják néhány autóbusz közlekedését is.

A 19-es autóbusz terelőútvonalon közlekedik a Jégcsarnok irányába:
Eredeti útvonal-Hajnal utca-Attila tér-Szent Anna utca-Miklós utca-eredeti útvonal. Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak. Kimaradó megállók: Faraktár utca, Kandia utca, Csokonai Színház, Kistemplom

A 42/42A autóbusz terelőútvonalon közlekedik a Nyugati Ipari Part irányába:
Eredeti útvonal-Erzsébet utca-Antall József utca- Széchenyi utca-eredeti útvonal. Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak. Kimaradó megállók: Petőfi tér, Piac utca, Debreceni Törvényszék

Az A1-Auchan járat terelőútvonala a Segner tér irányába: Eredeti útvonal-Erzsébet utca-Antall József utca-Széchenyi utca- eredeti útvonal. Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak. Kimaradó megállók: Piac utca

Parkolási rend

A Kálvin téren az Új Városháza előtti parkolóhelyek megszűnnek, helyükön a pályafelújítási munkák ideje alatt a Kálvin tér villamospótló autóbusz-megállóhely található.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés