Hirdetés

Ellepték kedden a Kenézy szülészetét

Cívishír

2018.06.12. 15:57

Ellepték kedden a Kenézy szülészetét
A nyílt napon, a Kenézyben (Fotó: Debreceni Egyetem)

Szorongásoldó nap a debreceni kórházban.

Hirdetés

Kétszáz babát váró kismama és párja látogatta meg június 12-én a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályát a hagyományos nyílt nap alkalmából, melyet évek óta a Születés hete programsorozathoz kapcsolódva rendeznek meg az intézményben – olvasható az egyetem honlapján. 

– Célunk, hogy a kismamák minél jobban megismerjék az intézményt, minden kérdésükre válaszolunk, hogy a szülés előtt ne legyen bennük szorongás – mondta Bacskó György osztályvezető főorvos.
Az érdeklődők kisebb csoportokban, az osztály dolgozóinak kíséretében megtekintették a felújított szülőszobákat, az ultrahang-, és a terhesambulanciát és a gyermekágyas részleget. A kismamákat orvosok, ápolók, szülésznők tájékoztatták a fájdalomcsillapításról, a pelenkázásról, a fürdetésről, vagy a köldökzsinórvér levételéről. Megtudhatták azt is, hogy mit vigyenek magukkal a kórházba, és miben vihetik haza gyermeküket.

A kórházban évente 2200-2400 újszülött jön világra, s régóta gyakorlat az együttszülés, amikor a kismama férje, dúlája vagy édesanyja is jelen van. – Nem az a merev, „ágyba parancsolós” szülőszoba van, ami 20-30 éve. A vajúdók minden igényét igyekszünk kielégíteni. Segítjük, ha a kismama sétálni, tornázni szeretne, vagy a labdán vajúdást választja – hangsúlyozta a főorvos.

Nyílt napot a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján is rendeznek június 26-án 9 órától. A kismamák bejárhatják az intézményt, és szakemberektől kérdezhetnek többek között a szoptatásról és a fájdalomcsillapításról.

szülészetKenézy Gyula Egyetemi Kórház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés