Hirdetés

Egy hónapos jogsival okozott súlyos balesetet Hajdúnánáson

civishir.hu

2018.06.14. 07:45

Egy hónapos jogsival okozott súlyos balesetet Hajdúnánáson
A kép illusztráció

Valószínűleg eltiltják.

Hirdetés

A fiatalkorú vádlott 2017 júliusában szerzett „B” kategóriára érvényes vezetői engedélyt. 2017. augusztus 30-án a nagyszüleinél tartózkodott Hajdúnánáson, majd 22 óra körül a nagyapja autójával közlekedett Hajdúnánás belterületén. Az autóban tartózkodott a vádlott három kiskorú barátja is. 

A kocsikázás során a vádlott meg akarta mutatni friss jogosítvánnyal rendelkezőként, hogy hogyan tud vezetni, azonban az egyik utcán, egy jobbra ívelő kanyarban a megengedett 50 km/h sebesség helyett legalább 80 km/h sebességgel haladt, és elvesztette uralmát a jármű felett. Ellenkormányzást végzett, azonban a gépkocsit nem tudta az úton tartani, ezért arról lehaladt és jobb oldalon egy fának ütközött, majd az autó a fa és a közelben lévő lakóház fala közé szorulva állt meg. 

A baleset következtében az autó két kiskorú utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket, míg a jobb oldali első ülésen utazó kiskorú sértett a zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései mellett kétoldali agyzúzódást szenvedett, mely sérülés gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 8-10 hét. 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés