Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 7 milliárdos fejlesztés Debrecenben és környékén

| 2018. 06. 01. | 11:35:00
Alállomást is építenek.
Csaknem 7 milliárdos fejlesztés Debrecenben és környékén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több milliárdos, a villamosenergia hálózat bővítését és fejlesztését szolgáló beruházások zajlanak majd Debrecenben és környékén. Az E.ON csoport többek között

  • alállomást épít a Debrecen Déli Ipari Park villamosenergia-ellátásának biztosítására
  • villamosvezetékeket,
  • közvilágítási kábeleket cserél

a város és a megye területén. A nagy volumenű, fejlesztési célú beruházások Debrecen városfejlesztési főosztályával szoros együttműködésben történnek.

A vállalatcsoport legkiemelkedőbb beruházása a megyében a Debreceni Déli Ipari Park villamosenergia-ellátása érdekében, zöldmezős beruházásként megvalósuló alállomás építés – a fejlesztés kivitelezési szakasza összességében bő egy év alatt valósul meg.

Az idén januárban indult építési projekt keretében az E.ON az új alállomás létrehozása kapcsán átalakít két meglévő nagy- és középfeszültségű alállomást is. Úgynevezett hurkolt hálózatot hoznak létre, ehhez átalakítják a térség nagyfeszültségű távvezeték hálózatot, majd az összesen négy, Debrecen lakosságát és vállalkozásait ellátó létesítményt összekötik 30 km optikai kábellel. A sugaras hálózatot felváltó hurkolt hálózat működés előnye, hogy a lehető legmagasabb üzembiztonságot nyújtja az ügyfeleknek, egy esetleges üzemzavar idején csökkentve azon ügyfelek számát, akik a hálózaton történő védelmi működéseket érzékelik. Ez a különösen érzékeny technológiával működő ipari létesítmények számára fontos fejlesztés.

Emellett földkábeles átépítést végeznek a szakemberek a Debrecen keleti és észak-keleti részén elhelyezkedő nagy- és középfeszültségű alállomások csatlakozásánál. A beruházás keretében 2,5 km középfeszültségű kábelhálózat jön létre, és 2,5 km középfeszültségű szabadvezetéket erősít meg a vállalat. Az alállomás építéshez és a meglévő létesítmények átalakításához, fejlesztésekhez kötődően az idei évben 4230 millió forintos forrás használ fel az energiavállalat.

– Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy minden esetben ügyfeleink igényeire válaszoló megoldásokat kínáljunk. Beruházásaink fókuszában éppen ezért az üzembiztonság és megbízható energiaszolgáltatás biztosítása mellett az új energiaigények kielégítése áll – mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Beruházásainkkal szeretnénk hozzájárulni az itt működő vállalatok és vállalkozások sikereihez, megnövekedett energiaigényüket teljes körűen kielégíteni, ezzel is segítve a térségben lévő ügyfeleink üzleti fejlődését, eredményességük növelését – hangsúlyozta Haraszti Judit az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Felújítják a közvilágítást

A fejlesztési, valamint rekonstrukciós munkák tervezésekor ebben az évben is kiemelt helyen szerepelnek a közvilágítási beruházások. Rekonstrukció valósul meg Debrecenben a Böszörményi úti kábelhálózat a 35. sz. főút debreceni szakaszán a Károly G. tér és a Füredi út közötti területen.

Emellett megyeszerte folyamatosak az áramhálózati fejlesztési, valamint rekonstrukciós beruházások, pl. Füzesgyarmaton, Vámospércsen, Körösszakálon és Bagaméren történnek ilyen munkálatok.

Az év során az M35 és az M4 autópályák villamosenergia-ellátásának biztosítása kapcsán is több beruházás valósul meg, illetve Hajdúszoboszlón is több, közösségi teret érintő beruházást tervez az idei évre az energiavállalat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdúhadházi lehet az év erdésze
Hajdúhadházi lehet az év erdésze
Címvédés a Nyírerdő háziversenyén.
Hirdetés
Hirdetés
Európa Napot tartottak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban
Európa Napot tartottak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban
Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke köszöntötte a résztvevőket.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Komoly vevő van a vármegyei napilap debreceni székházára
Április végén lezárulhat az adásvétel.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Hamarosan jön az éjjel-nappali posta Debrecenben
Hamarosan jön az éjjel-nappali posta Debrecenben
Csekkbefizetés, csomagfeladás, ügyintézés.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!