Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt épület vált lakhatatlanná tűzben

| 2018. 05. 11. | 14:19:00
Berettyóújfaluban és környékén csak ott történt szén-monoxid mérgezés, ahol nem volt érzékelő.
Öt épület vált lakhatatlanná tűzben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immár 9 éve nem vesztette életét ember tűzeset során, míg halálos szén-monoxid mérgezésre négy éve volt példa utoljára – derül ki a Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltóparancsnokság múlt évi tevékenységéről készített beszámolóból.

A tűzoltóság illetékességi területén tavaly öt lakóingatlan vált lakhatatlanná tűz miatt, két esetben a kémény, háromszor az épület műszaki állapota okozott bajt. A fedél nélkül maradt lakók rokonoknál húzták meg magukat, ideiglenes elhelyezést nem kellett biztosítaniuk az önkormányzatoknak.

A parancsnokság illetékességi területén – derül ki a Nagy Tamás tűzoltó őrnagy, parancsnok által összeállított anyagból – összesen hat magasabb fokozatú riasztás történt, négy esetben kiterjedt szabadtéri tűzesethez, kétszer belterületi mezőgazdasági tároló épület kapott lángra.

A beszámolóban kitértek arra a múlt évi esetre is, amikor Berettyóújfaluban egy földgázcsonk miatt 30 lakót kellett ideiglenes kitelepíteni egy társasházból, illetve Komádiban egy iskolában jelzett a szén-monoxid érzékelő. Ott a diákok a tanárok irányításával, még a tűzoltók megérkezése előtt elhagyták az épületet.

A berettyóújfalui tűzoltóknál a technikai fejlesztés korszerűsítették a tűzoltógépjárművek fecskendőit és cserélték a telekommunikációs eszközöket. Az idei év egyik jelentős feladata az elektronikus ügyintézésre történő áttérés.

A beszámolóban a szén-monoxid mérgezések emelkedésének látszólagos ellentmondására is kitértek. Hiszen közben komoly médiakampány folyik ezen eszközök népszerűsítése mellett, s a katasztrófavédelmi szervek maguk is jelentős számban adományoznak ilyen mérőket (a közösségi létesítményekben már kötelező). Mint írják, éppen azért nő a jelzések száma, mert egyre többen használják a riasztóeszközöket és ennek köszönhetően a halálozások száma csökkenést mutat. – Tényleges szén-monoxid mérgezés csak ott történt, ahol nem volt telepített érzékelő – mutatnak rá a saját tapasztalatukra.

A beszámolót a berettyóújfalui képviselő-testület a közelmúltban elfogadta. Az ülésen Lövei Csaba ezredes, a Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője közölte: a városban kirívó problémák, hiányosságok nem tapasztalhatóak, ugyanakkor az iparbiztonsági ellenőrzések számát duplájára emelték.
RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.