Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen jót tett a borsodi fiatalokkal

| 2018. 05. 23. | 15:20:00
Új lehetőségek várnak rájuk.
Debrecen jót tett a borsodi fiatalokkal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vegyipari kihelyezett tanszéket hozott létre a felsőfokú szakmai képzés támogatására a BorsodChem Zrt. és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Az alapításról szóló együttműködési megállapodást május 23-án, szerdán a borsodi vegyipari vállalatnál írták alá a felek.

A BorsodChem Vegyipari Kihelyezett Tanszék alapításának célja a BorsodChem és a Debreceni Egyetem több évtizedes kapcsolatának még szorosabbá fűzése volt.

Az eddigi együttműködés keretében a vegyipari vállalat lehetőséget biztosított a Debreceni Egyetem hallgatóinak gyárlátogatáson való részvételre, szakmai gyakorlatra, szakdolgozati konzultációra, valamint részt vett a duális képzésben is, míg az egyetem rendszeresen megjelenési lehetőséget nyújtott a BorsodChemnek a pályaorientációs rendezvényeken, valamint szakmai támogatásával hozzájárult különböző projektek megvalósításához.

Ez a sokoldalú együttműködés a kihelyezett tanszék megalapításának köszönhetően a tervek szerint kibővül kihelyezett órák és konzultációk tartásával, a BorsodChem részéről vendégelőadó szakemberek delegálásával, és a szakmai együttműködés magasabb szintre emelésével. Varga Béla, a BorsodChem HR és Kommunikációs igazgatója szerint: a kihelyezett tanszék megalapításával egy nagy hagyományokkal rendelkező és az összes érintett fél számára egyaránt gyümölcsöző együttműködésre került korona. A BorsodChem mindenkor elkötelezett a közép- és felsőfokú szakmai képzés támogatása iránt, és ennek egy nagyon hatékony formáját képviseli a most megalapított tanszék.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara kiemelten fontos területként kezeli az iparági kapcsolatokat, melynek a kihelyezett tanszékeken keresztül jelentős szerepet játszanak a TTK oktatási profiljában.

Képzéseink ipari beágyazottsága és az arra épülő minőségi gyakorlatorientált oktatás az elsődleges feltétele annak, hogy hallgatóink versenyképes tudással léphessenek ki a munkaerőpiacra - hangsúlyozta Kun Ferenc dékán.

A kari vezető hozzátette: a Vegyipari Kihelyezett Tanszék rugalmas szervezeti keretet biztosít az együttműködés további elmélyítéséhez mind az oktatás, mind pedig a kutatás-fejlesztés-innováció területén. A kihelyezett tanszék segítségével a BorsodChem speciális vegyipari tudása, kompetenciái nemcsak a duális képzésben résztvevő hallgatókhoz jutnak el, hanem abból a vegyészmérnök képzésünk egésze tud majd profitálni.

Az együttműködés nyomán elsősorban a kémiai technológiához, a vegyipari művelettanhoz, valamint az MDI, TDI és PVC anyagok és speciális vegyipari termékek gyártásához kapcsolódó ipari módszereket és technológiákat ismerhetik meg a hallgatók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ötven diákot akart megölni a miskolci tini, javítóintézetbe kerülhet
Ötven diákot akart megölni a miskolci tini, javítóintézetbe kerülhet
A 17 éves fiú lövöldözni akart korábbi iskoláiban, de egy közeli óvodában is legalább három óvodást megölt volna.
Magára gyújtotta a zárkát Debrecenben: tárgyalást akar
Magára gyújtotta a zárkát Debrecenben: tárgyalást akar
A román férfi magára akarta vonni az őrök figyelmét.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés