Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Töretlen az NI Akadémia sikere!

| 2018. 04. 13. | 19:31:00
Több száz érdeklődő diák és pedagógus a fiatalok nyelvén szóló, interaktív előadásokon.
Töretlen az NI Akadémia sikere!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mára stratégiai kérdéssé vált az ipar 4.0 társadalmának kialakítása, megerősítése. Többek között ezért indította útjára az NI Hungary Kft. és az Agóra Tudományos Élményközpont közös előadás-sorozatát, az NI Akadémiát, amely harmadik évfolyamába lépett és eddig 18 előadást szervezett a fiataloknak. 

A programsorozat elsődleges célja, hogy minél több általános és középiskolákban tanuló diák figyelmét a természettudományok világa felé fordítsa. Jövőnk a gyermekek megfelelő pályaválasztásán is múlik, mivel néhány évtizeden belül ők lesznek a jövő innovátorai! A természettudományok terén, valamint a műszaki és informatikai területeken évek óta több pozícióban egyre súlyosabb szakemberhiány tapasztalható, ezért létkérdés ennek a tendenciának a megfordítása. 

Az NI Akadémia folytatódik

Mi a titka az NI Akadémia sikerének? Az érdekes témaválasztás és a színes előadói stílus. Az is szempont, hogy a természettudomány területéről érkező gyakorlati szakember prezentációja minél interaktívabb legyen. Az előadásokon a részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők a tanévhez igazodva egy-egy félévben havonta egy alkalommal hirdetik meg az előadásokat, amelyekre már nemcsak Debrecenből, hanem Nyíregyházáról, Edelényből, Hajdúböszörményből is érkeztek gyerekek. 

A 2017/18-as tanév második felében összesen hat előadás volt a legkülönbözőbb témakörökben. Dr. Pacher Tibor, Leader Team PuliSpace vezérigazgatója Mi újság a Holdon? címmel a magyar holdjárót mutatta be. Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője az innováció csodálatos világáról beszélt, György Attila a RÉS Egyesület elnöke pedig a 3D nyomtatás, mint digitális kompetencia fontosságát hangsúlyozta. Agárdi Gábor, a SANATMETAL Kft. kereskedelmi vezetője a magyar innovációkról beszélt az az orvosi műszerek terén és az egészségmegőrzésben. A Diehl Aircabin Hungary Kft. munkatársainak a repülés múltját, jelenét és jövőjét taglaló prezentációját is kiemelt érdeklődés kísérte. A tanév záróelőadásán pedig Széles Attila, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. gyógyszerfejlesztője VR szemüvegek segítségével is színesítette tartalmas előadását. 

[Beillesztett cikk: Digitálisan is fejlődnie kell az oktatásnak]

Az idei félév sorozatában összesen 748 diák és pedagógus vett részt előadásokon, így a létszám tovább emelkedett az előző félév 609 fős részvételéhez képest.

A korábbi évekhez hasonlóan a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium delegálta a legtöbb diákot az előadásokra, így ők érdemelték ki az NI Hungary Kft. oktatásban is kiválóan alkalmazható hordozható adatgyűjtő eszközét, egy NI myDAQ-et. 

Az NI Akadémia ősszel újabb előadássorozatot hirdet, így tovább folytatódik a tudományos ismeretterjesztés az Agóra Tudományos Élményközpontban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.