Gasztronómiai parádé Debrecenben + galéria

Cívishír

2018.04.06. 11:55

Gasztronómiai parádé Debrecenben + galéria
Fotók: civishir.hu

A jövő vendéglátósai versenyeznek.

Hirdetés

Kora reggel óta nagy a nyüzsgés a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában, ahol 15. alkalommal rendezik meg a Gál Sándor Országos Gasztronómiai Emlékversenyt.

Az egész napos esemény megnyitóján Tirpák Zsolt, a DSZC főigazgatója hangsúlyozta:

egy-egy ilyen rangos versenyen való részvétel kiváló referencia lehet a tanulóknak a majdani álláskereséskor. Hozzátette: a régió turizmusának fejlődése is azt erősíti, hogy a jó szakemberekre egyre nagyobb szükség van, így érdemes a vendéglátóipari szakmákat választani.

A DSZC és a Hajdúsági Gasztronómiai Klub közös versenyére idén is az ország több pontjáról éreztek diákok.

A debreceni tanulókon kívül Békéscsaba, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza és Hajdúszoboszló legjobb leendő szakácsai, felszolgálói mérik össze tudásukat.

A „Keri” tornatermében a különböző süteményeket, hidegkonyhai készítményeket és az ízléses tálalási formákat értékeli a szakavatott zsűri, míg az iskola udvarán a bográcsokban, grillrácsokon készült finomságokat rangsorolják majd.

Összesen öt kategóriában hirdetnek győzteseket.

Cukrászati termékeket 27-en készítenek, a 20 felszolgáló a díszterítést igyekszik minél tökéletesebben megvalósítani, a hidegkonyhai kategóriában 10-en mérik össze szakértelmüket. Az „élő munka a tűzhely mellett” elnevezésű kategóriában 12-en indultak. Ők csak reggel tudták meg, hogy milyen alapanyagokból dolgozhatnak, így kell elkészíteniük egy kétfogásos menüt. A szabadtéri főzésben az udvaron összesen 32 csapat versenyez egymással, grillételekkel és bográcsban készült finomságokkal igyekeznek elnyerni a bírálók bizalmát. 

Galéria

DebrecenDSZCgasztronómia

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés