Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenből repült a kismama, nem volt egyszerű az út

| 2018. 04. 03. | 14:00:00
A légitársaság szabályzatának nem felelt meg az igazolás
Debrecenből repült a kismama, nem volt egyszerű az út
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alábbiakban rövidítve közöljük a panaszos hölgy levelét, amelyben részletesen leírja a történteket.

"...elsőre minden olyan gyorsan ment és nem kellett várakozni, mivel ez egy igen kicsi reptér, a csomagfeladás is a járat indulása előtt 1,5 órával kezdődött,így ráértünk kiérni. Nagyon hamar átmentünk a biztonsági ellenőrzésen az ott dolgozó hölgy meg az ellenőrző kaput is kikapcsolta, mert látta hogy várandós vagyok, egyszóval mindenre odafigyeltek. Elsőbbségi beszállók voltunk, olyan 18:50 fele meg is nyitották (19:10-kor indult volna a gép) a kaput. Mikor felértünk a gépre, akkor kezdődött a probléma, ugyanis a légiutaskísérő hölgy elkérte a beszállókártyákat, majd megkérdezte, hogy hány hónapos terhes vagyok. Mondtam neki, hogy ezen a héten fogom betölteni a 34. hetet (előtte utánanéztünk: 34. hét után a Wizz Air nem szállít kismamákat. Orvosi papírom is volt, amivel engedélyezte a kinti orvosom a haza és a visszamenetelt. Így készségesen nyújtottam át neki a kiskönyvem és az orvosi igazolásom. A hölgy telefonált a terminálba és mondta, hogy  5 percet várjak és hoznak egy papírt, amit alá kellene írnom, hogy saját felelősségemre utazok. Mondtam, hogy persze, semmi akadálya. 

10-15 perc várakozás után visszahívták a légiutaskísérőt, hogy pontosan mi áll az orvosi papíromon, illetve hogy még egyszer megkérdezzék, hány hetes vagyok majd az ott dolgozó fiatal úr is megjelent és közölték, hogy ön hölgyem nem utazhat….. A légiutaskísérők rendőrt hívtak... A rendőrök megérkezésekor már arra hivatkoztak, hogy azért nem utazhatok, mert 6 napnál régebbi az orvosi papírom és ezt meg a terminálba el kellett volna, hogy kérjék (sehol nincs ez a 6 nap leírva és megmutatni sem tudták). De kérdem én, ha 2 hetet töltöttem otthon, hogyan szerezzek 6 napnál frissebb papírt, mikor minden orvosi vizsgálatot Angliában végeztek…..Ekkor már a párom is odajött, mondtuk hogy senki nem mondta a checkinnél, hogy bármi miatt nem szállhatnék gépre, ezért nem fogok leszállni, hiszen mindennek utánanéztünk. 

Erre ők sem tudtak válaszolni, majd alá akartak íratni velem egy papírt, hogy elhagyom a repülőt. Természetesen nem írtam alá, aztán a párom megkérdezte, hogy mi történik, ha nem szállok le. Erre azt válaszolta az egyik rendőr, hogy a gép addig nem fog elindulni, amíg én a gépen vagyok és feltettem a kérdést neki, hogy mivel a reptér hibázott, amit ők is elismertek, nekem ki fog jegyet venni? Hogy fogok innen hazajutni Veresegyházra (210 km-re)? A páromnak a munkanapját ki fogja kifizetni? Azt mondta: “hölgyem, ezt nem a mi dolgunk megoldani..” Tehát miután megtudtuk, hogy semmit nem tudnak tenni, hogy leszálljak, a párom mondta, hogy üljek le a székemre. Leültem, majd 5-10 perc után jöttek a rendőrök a légiutaskísérőkkel, hogy már mindenki beleegyezett, hogy mehessek saját felelősségemre, de a pilóta nem hajlandó felszállni. Ekkor megjelent egy felettes rendőr hölgy, aki kiállt mellettem és az ő utasítására felhívták a Wizz Air vezetőségét, akik kitöltettek velem egy papírt, hogy saját felelősségemre mehetek, így a pilótának sem volt más választása….."

A légitársaság reagált

Megkérdeztük az esetről a Wizz Airt. Válaszukban kiemelték: az utasok biztonsága elsődleges fontosságú számukra. Ennek megfelelően és a légitársaság szabályzatának értelmében

a járatokon várandós nők csak terhességük 34. hetének betöltése előtt utazhatnak.

A terhesség 28. hetét követően az utast arra kérik, mutassa be a légi utazásra való alkalmasságáról szóló orvosi igazolást. Az orvosi igazolást az utazás napját megelőző 6 napon belül kell kiállítani. Ennek hiányában a Wizz Air az utas felszállását és szállítását megtagadhatja. Pontos információk ezen a linken érhetők el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elhunyt András Ferenc, a nemzet művésze
Elhunyt András Ferenc, a nemzet művésze
A magyar film világa kiváló alkotót veszített el.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.