Hirdetés

Új „nagy OTI” épülne Debrecenben

Debreceni Egyetem

2018.02.02. 12:19

Új „nagy OTI” épülne Debrecenben
Orvosi vizsgálat Debrecenben (Fotó: Debreceni Egyetem)

Az összes járóbeteg-ellátást elérhetővé tennék az új helyen.

Hirdetés

Új járóbeteg-ellátó központ kialakítását tervezik a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház közelében – közölte Berényi Ervin, a Klinikai Központ tavaly kinevezett elnöke az unideb.hu-nak nyilatkozva.

A professzor szerint ehhez elsőként a Klinikai Központ 128 járóbeteg szakrendelését kell egyesével megvizsgálni, szakmáról szakmára végiggondolni, hogy melyek azok az ellátási körzetek, ahol a betegutak további optimalizálása az ellátásjavítás feltétele.

– A járóbeteg-ellátást át kell tekintenünk, és el kell érni a Klinikai Központ túlzsúfolt alagsorainak tehermentesítését. Adott szakmák és ellátási szintek tekintetében átmenetileg támaszkodni kell a jelenlegi lehetőségekre, a Kenézy Egyetemi Kórházra, valamint a Bethlen utcai szakrendelőkre. Hosszútávon egy centralizált járóbeteg-ellátást kell kialakítanunk teljesen új helyen, új épületben – vélekedik. Az elképzelések szerint 4-5 év múlva megvalósuló komplexum egy olyan többszintes, mélygarázsos, minden járóbeteg-szakrendelést magába foglaló épület lenne, amely a betegek számára könnyen megközelíthető, és a jövő elvárásait is kiszolgálja.

Sürgősségi az Augusztán

Jó irányba halad Debrecenben a sürgősségi ellátás új, minden eddiginél professzionálisabb szintre emelése is – tájékoztatott. Tavaly november elsején önálló Sürgősségi Klinika jött létre a Klinikai Központban, azóta megtörtént a betegutak átgondolása, és most zajlik a működési rend részletes kialakítása. 

– Következő lépésként harmonikussá és teljesen logikussá kell tenni a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház és a Klinikai Központ sürgősségi ellátását, ebbe beletartozik a háttérklinikák ügyeleti rendjének áttekintése is. A végső cél az, hogy a Kenézyből a komplett traumatológia kikerüljön, és egy új egykapus sürgősségi-traumatológiai központ jöjjön létre – mutatott rá.

A komplexum legideálisabb helye egy átfogó rehabilitációt követően az Auguszta épület mellett lenne: közel van hozzá a szívsebészet, az ideg- és mellkas sebészet, a központi intenzív, valamint itt található a legtöbb műtő is. 

Berényi Ervin az idei év egyik legfontosabb feladatának a betegutak optimalizálását nevete. A teljes beszélgetés az unideb honlapján

Klinikai KözpontBerényi ErvinKenézy Egyetemi KórházJáróbeteg-ellátásAuguszta

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés