Már toborozzák a dolgozókat a debreceni sajtgyárba
Már a nyáron elkezdődhet a termelés az Alföldi Tej Kft. új debreceni gyárában – tájékoztatta a Cívishírt a cég ügyvezető igazgatója.
Mélykuti Tibor emlékeztetett:
2015-ben vásárolták meg a Köntösgát soron lévő üzemet, amelynek területén egy ötszintes, a legmodernebb technológiával felszerelt sajtgyárat és egy porító üzemet építenek.
A bontási munkálatok már elkezdődtek, és
a tervek szerint a sajtgyártó üzemben július végén, augusztus elején elindulhat a termelés.
Évi 8500 tonna sajt gyártását tervezzük, ez napi 250 ezer liter tej feldolgozását jelenti majd. Első körben trappistát és gouda sajtot gyártunk, de később magasabb minőségű termékeket is előállítunk a debreceni üzemben
- mondta Mélykuti Tibor.
A feldolgozott tejből visszamaradó édes savó sem vész majd kárba, ebből a pórítóüzemben többek között magas minőségű csecsemőtápszerekhez állítanak majd elő alapanyagot, évente mintegy 1000 tonna lesz az üzem kapacitása.
Itt a termelés előreláthatólag 2019 második felében indulhat
– tájékoztatott az ügyvezető igazgató, aki hozzátette:
elkezdődött a dolgozók toborzása, és májusig fel is veszik a tervezett mintegy 100 új alkalmazottat (jelenleg 135-en dolgoznak a debreceni üzemben – a szerk.), akiknek a képzésére 500 ezer eurót nyert a cég.
Az Alföldi Tej Kft. debreceni beruházása 12 milliárd forintba kerül, ebből 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás.
– nyilatkozta a napokban az MTI-nek Mélykuti Tibor.