Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a debreceni hölgy álmokat varr

| 2018. 02. 18. | 10:50:00
Főként anya, ám amikor a gyerekek elalszanak, alkotni kezd.
Ez a debreceni hölgy álmokat varr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Juhászné Kiss Anita nem csupán egy hétköznapi debreceni nő. Ő Nituska, aki 1 500 követővel bíró oldalt vezet a Facebookon. Mivel érte el? Egyedi párnákat, gyerekeknek való termékeket készít – így valóra váltva a csöppségek és anyukáik álmait.

– Gyerekkorom egyik meghatározó élménye az volt, hogy anyukám minden karácsonyra egyedi készítésű kispárnákat, plüssfigurákat, babaruhákat készített nekem és testvéreimnek. Érdekes módon nem a drága ajándékokra emlékszem sok év távlatából, hanem az apró figyelmességekre, amikbe szívét-lelkét belevarrta. Aki készített már személyre szabott meglepetést egy szerettének, az pontosan tudja mire gondolok. Amikor három éve megszületett a harmadik gyermekem, rájöttem, nagyon nehéz teljes értékű anyának, feleségnek, és munkavállalónak lenni úgy, hogy az ember közben kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ekkor álmodtam meg a Nituska Designt. Az emberek egyre jobban kedvelik a designer termékeket, az egyedit és a különlegest. Nem készítek szériatermékeket: persze vannak hasonlóak, de mindegyiknek egyénisége van. Élvezik a vásárlóim, hogy ők állíthatják össze a színkombinációkat, a formát és a méretet. 

Ami boldoggá tesz

Anita elmondta, kipróbált sok mindent: dolgozott újságíróként és a Medgyessy Galériában is, emellett elvégezte a tanítóképzőt, majd az egészségfejlesztő mentálhigiénikus szakot. Legutóbb szenvedélybetegekkel dolgozott. Aztán elgondolkodott rajta,mi is teszi igazán boldoggá. – Alkotni és ezzel örömet szerezni másoknak és közben önmagamnak is. Ugyan ruhaipari szakközépiskolában végeztem, a varrás és én az első gyermekem születése után kerültünk közelebb egymáshoz. Nem szabásmintákból dolgozom, nem másolok, hanem a mai trendeket követve, a saját elképzeléseimet próbálom belevinni a termékeimbe. Sokszor napokig levelezünk a megrendelővel, amíg végül pontosan olyan lesz a megálmodott kiegészítő, amivel mindketten elégedettek vagyunk. Valóra váltom a gyerekek – és az anyukák – álmait. A felhők a legnépszerűbbek, de rengeteg egyedi kérést teljesítik.

Az anyag sem hétköznapi

Anita számára fontos a minőség: a párnácskákat antiallergén tömőanyaggal tölti, de a parajdi sóval töltöttek is népszerűek. Utóbbi 84 féle ásványi anyagával a felső légúti megbetegedésekre ajánlott. Orrdugulás esetén meg kell melegíteni és reggelre jobban lesz a gyerek, emellett a levegőt is tisztítja. Háromféleképpen lehet használni: melegítve, a testünk hőjétől melegítve és hűtve.

A Nituska Design nem csak párna: bevásárlókocsi-ülés, takarókat, ágyrács-védő, falvédő, játszószőnyeg is. – Megpróbálom szívemet, lelkemet és minden szakmai tudásomat beleadni, de sokat kell fejlődnöm. A marketing részét még tanulnom kell. Az ember mindig azt gondolja, hogy ha a saját maga ura, akkor sokkal jobban be tudja osztani az időt. Ez nincs így. Nagyon sok megrendelést kapok: azt kellene megtanulnom, hogy ne azonnal akarjam mindet teljesíteni. Amikor a gyerekek elalszanak mindig dolgozok valamin. Délutántól úton vagyok, hozom-viszem őket. Főként anya vagyok, mellette pedig megpróbálok kicsit Nituska is lenni.

 Gönczy Anna

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kihallgatták Varga Juditot
Kihallgatták Varga Juditot
A volt igazságügyi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségen járt.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Újabb utca aszfaltozásával folytatódik az útépítés Bárándon
Az olcsóbb konstrukció további útépítéseket tesz lehetővé.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés