Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a borsodi lány oktathatná a magyar focistákat!

| 2018. 02. 28. | 09:54:00
Szász Kitti a csúcsra ért.
Ez a borsodi lány oktathatná a magyar focistákat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc szomszédságából indult, sportága csúcsára ért. Négyszeres világbajnok, freestyle futballistaként bejárta a fél világot, jelenleg épp Indiában kápráztatja trükkjeivel a közönséget.

Szász Kitti egy internetes videó hatására kezdett el freestyle focival foglalkozni. Olyan szintre sikerült eljutnia, hogy ma már valószínűleg ő inspirálja lányok és fiúk ezreit. Mint mondja, ez a sport alulértékelt és nem lehet megélni belőle. Mégsem választana mást, ha újrakezdhetné, hiszen ez formálta azzá, aki. Másrészt

szerencsére a showbiznisz felé is van átjárás, ahol már lehet sok pénzt keresni. Ez viszont közel sem a sport lényegéről, alapvető értékeiről, a határaink feszegetéséről és a harcról szól. Ez már marketing és a közönség szórakoztatása.

Persze kell hozzá a sportkarrier során felhalmozott tudás. A karrierje során az ember összefut szponzorokkal, akik rövid távú együttműködések keretében támogatják ideig-óráig. Bizonyos szint fölött, természetesen, hiszen ez nekik üzlet. Az ilyen fajta támogatások általában valamilyen focis koncepciójú esemény idejére szólnak csak, például labdarúgó diákolimpia vagy világbajnokság.

Kedvtelés és megélhetés

Hogy jár-e megbecsülés ezzel a sporttal a befektetett energia arányában? Kitti az eredményeire hivatkozva senkitől nem vár megbecsülést. Az viszont természetesen jólesik neki, ha magas szintű tudásával és hozzáállásával vívja ki a pozitív visszajelzéseket. Négy freestyle világbajnoki cím után immár nem célja egy ötödik megszerzése, így ebből a szempontból nem jelent gondot, hogy a versenysport nem élethosszig tartó karrier.

Kittinek ma már a hobbija a sport, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy olyan szinten űzi, amiből meg is él. A világ minden táján szívesen szórakoztatja tudásával és tehetségével a közönséget, de Magyarországon képzeli el az életét, ezért nem tervezi, hogy hosszabb távon vagy véglegesen külföldön telepedne le.

Aki nem élte át, annak lehetetlen elmesélni azt az élményt, hogy milyen érzés a világbajnoki dobogó legfelső fokán állni. Mindemellett pedig hihetetlen élményt nyújt a rengeteg utazás, a sokféle ember, személyiség megismerése, a világ felfedezése. Lehetséges, hogy ha nem épp a freestyle focit választotta volna sportként, nem jutott volna el 27 országba. Kulturálisan rengeteget csiszolódott eközben, hiszen eltérő szokásokat ismert meg; akikkel találkozott, mind formálták valamilyen módon.

Mindennek persze ára van. Bármilyen könnyednek-könnyűnek is tűnjenek külső szemlélő számára a trükkök, (főleg eleinte) szívós kitartást igényel a folyamatos próbálkozás, és rengeteg gyakorlást. A következő generációnak azt üzeni, próbálják megőrizni a kezdeti motivációt, mindig megtalálni azt a forrást, ahonnan inspirálódhatnak, erőt és türelmet meríthetnek egy újabb trükk megtanulásához vagy egy versenyre való felkészüléshez.

Foci? Na ne!

Bár a technikai tudás adott és a sportág az utóbbi időben ugrásszerűen fejlődik, Kitti azt mondja, mégsem választaná a focit sportjaként. Mivel szereti a csapatsportokat és jó is bennük, hamarabb kézilabdázna vagy röplabdázna. De inkább marad a freestyle focinál, ez az ő igazi terepe. S hogy ezzel milyen messzire lehet eljutni? Jelenlegi felkérése Indiáig repítette két másik női freestylerrel együtt, akikkel az Indiai Szuperkupa meccseinek félidejében tartják távol az unalmat a nézőktől.

Szárnya Patrícia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés