Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Escónak” vissza kell mennie a sittre

| 2018. 02. 23. | 13:23:00
Eszkortlányok és egy motoros elütése miatt letöltendő börtön a ladányi gengszterrappernek.
„Escónak”  vissza kell mennie a sittre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe kell vonulnia a hazai gengszterrap világában feltűnt püspökladányi „vagány” Ökrös Károlynak. A Carlo Biznisz Escobar néven futó előadó a 2014-es önkormányzati választáson indult, mondván, hiteles figura. De durván leszerepelt.

Ökröst – aki a Youtube-on millión felüli nézettségű klipeket jegyez és közel negyvenezren követik a közösségi médiában – a Debreceni Törvényszék nyomta le jogerősen  1 év 8 hónap börtönre és a bíróság helyben hagyta az ő és egy bűntársa elfogásakor lefoglalt több tízmillió forint értékű autók, ékszerek és készpénz vagyonelkobzását is. A negyvenes évei elején járó férfit kitartottság és közúti baleset okozása miatt marasztalták el.

Az érem egyik oldala 

A bíróság két nő futtatását írja a jelen bűnügy miatt előzetes letartóztatásban is több hónapot eltöltő „Escobar” számlájára. Az ítéleti tényállás az egyiket 2005-ben ismerte meg, a nő röviddel utána prostituáltnak állt. Osztrák és más európai országok bordélyaiban több millió forintnyi jövedelemre tett szert, de a pénz döntő részét a vádlottnak adta. Ökrös a bíróság szerint folyamatosan felügyelte a lányt, napi szinten tanácsokkal, utasításokkal látta el a meló kapcsán. Aztán 2011 körül – olvasható az ítéletben – egy másik nővel hasonló kört futott, miközben 2005-től állandó munkaviszonyból származó rendszeres, legális jövedelemmel nem rendelkezett. A rapperről a bíróság kimondta: aránytalanul magas életszínvonalat biztosított magának a sértettek által megkeresett pénzből.

Escobar valójában nem is titkolta miből él, bár sokak számára valószínűleg „költői túlzásnak¨ tűntek primitív, a maga szubkultúrájában mégis népszerű dalszövegei.

Az ezekhez tartozó klipekben szívesen is szerepeltetett „olcsó lányokat”.

Fejre állt a választáson

A férfit egy 2014. szeptemberi baleset miatt is elítélték. A 4-es főúton Kaba és Püspökladány között egy előtte haladó motorossal együtt előzött egy személyautót, de annyira rátapadt a kétkerekűre, hogy a sávjukba való visszatéréskor nekiütközött. A motoros lerepült és súlyosan megsérült. A bíróság emiatt 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől is eltiltotta a rappert.

Ökrös a politikában is „bepróbálkozott”, még az Indexnek is adott interjút. Dala is van, amiben a mai politikusokat osztja. Ennek ellenére – független jelöltként – olyat bukott, mint az ólajtó, összesen négy szavazatot szerezve.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A debreceni játékvezető is ott lesz a párizsi olimpián
A debreceni játékvezető is ott lesz a párizsi olimpián
Utoljára 24 éve volt magyar bírópáros az ötkarikás játékok kézilabda-tornáján.
Hirdetés
Hirdetés
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.