Hirdetés

Debrecenben az Együtt valójában külön
Dr. Orosz Tamás és Kosztin Mihály a keddi sajtótájékoztatón (Fotó: Cívishír)

„Szegedi doki” mellett egy bölcsész doktor és egy új arc.

Hirdetés

Bemutatta két új debreceni országgyűlési képviselő-jelöltjét kedden az Együtt (a harmadik, Szegedi István volt már ebben a szerepben négy évvel ezelőtt). A párt miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor elmondta: eredeti elképzeléseik szerint a három kerületből kettőben támogatták volna a szocialisták és a Demokratikus Koalíció jelöltjét, amennyiben cserébe egy körzetben megkapják a másik kettő támogatását. Ez azonban nem jött össze, így mindhárom választókerületben önállóan indulnak el.
Szigetvári szerint Debrecen a közép-európai régióban veszít a súlyából, Nagyvárad vagy Kassa 5-8 éven belül lehagyja. (Ennek ellentmond, hogy rangosabb nemzetközi versenyben Debrecen tavaly elnyerte az „Év Feltörekvő Városa” címet, de több más felmérésben is jól szerepelt – a szerk.).

Nyugati tőke? Jujj!

A 2. számú választókerület parlamenti képviselő-jelöltje az a dr. Orosz Tamás, aki a tavalyi időközi debreceni önkormányzati választáson hatodik lett a nyolcból, 3,6 százalékkal.

A korábbi egyetemi oktató (aki a helyi közművelődési szférából ment nyugdíjba) problémásnak tartja, hogy „a városvezetés a nyugati tőkére alapoz, kevésbé a helyi gazdasági életre, nem ezek felélesztésével foglalkozik”. Szerinte a nyugati tőke helyzeti előnyt jelent, de hosszabb távon a robotzáció miatt az ország bajba kerülhet. 

A 3. számú választókerületi jelölt, Kosztin Mihály, Vámospércsen dolgozik, ahol 2010 óta önkormányzati képviselő.

Úgy fogalmazott, azért indul, hogy véget vessen az uram-bátyám módszernek, a fideszes vezetői visszaéléseknek. – Órási probléma a munkanélküliség, a közmunkába való beleragadottság. És nem feltétlen biztos, hogy a 471-es főút építését Nyíradonyban kellett volna kezdeni, miközben Debrecenben, a Sámsoni út nem tudja kezelni a forgalmat – mondta.

RaL

DebrecenEgyüttSzigetvári ViktorOrszággyűlési választás 2018Dr. Orosz TamásKosztin Mihály

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés