Hirdetés

Debrecenben már a tervezőasztalon elkelnek az új lakások

2018.02.14. 14:25

Debrecenben már a tervezőasztalon elkelnek az új lakások
Nagy kincs az ingatlan! (Fotó: illusztráció)

A panelek ára is csak emelkedik.

Hirdetés

A Duna House adatai alapján Debrecenben a tavalyi év második felében 11 százalékkal drágultak a panellakások az előző év ugyanezen időszakához képest, amivel megközelítették a használt tégla lakások árait, amik nem változtak ilyen drasztikus mértékben.

Az újépítésű projekteket és lakásokat illetően Debrecenben is érezhető az országosan is emelkedő kereslet és kínálat egyaránt, az átlagos négyzetméterárak 400 ezer forint körül mozogtak tavaly. A szakemberek igen nagy érdeklődést tapasztalnak ilyen árakon is, Debrecen kiemelt övezetében nem egy újépítésű projekt minden lakása még „asztalról” a kivitelezés elindulás előtt értékesítésre kerül. Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a CSOK 10+10 konstrukcióban vásárlók száma.

2017-ben Debrecenben újépítésű ingatlan értékesítési tranzakciók tekintetében sok éves rekordok dőltek meg. Számos nagyobb beruházás fejeződött be, kiemelkedően jól sikerült értékesítési eredménnyel. 2018-ra is várhatóan ez lesz jellemző figyelve a már épülő és a hamarosan piacra kerülő projekteket. A beruházók, építőipari vállalkozások a belváros, belváros közeli területekre összpontosítanak, hiszen érezhetően a kereslet is ide koncentrálódik

– nyilatkozta Lévainé Julika, a Duna House debreceni új építésű ingatlanok értékesítője.

Az ingatlant vásárlóknak érdemes arra számolni, hogy a várható befejezés időpontját ne kőbe vésett időpontnak tekintsék, és már kezdetben kalkuláljanak azzal, hogy csúszások előfordulhatnak. A tavalyi évben az igen kemény tél okozta ezek többségét, idén leginkább a szakember hiány lehet az elsődleges oka a beruházások elhúzódásának.

A tavalyi év második felében a használt téglalakásokat átlagosan 296 000 forintos négyzetméteráron és így 16,3 millió forintos fajlagos áron lehetett kapni Hajdú-Bihar megyében. Panellakások tekintetében a megyei átlag 253 ezer forintos négyzetméterárat és 13,4 millió forintos fajlagos árat mutatott. Használt lakások tekintetében Hajdú-Bihar megyében öt százalék körüli alkura volt lehetőség ingatlan vásárlásakor - így a Duna House.

ingatlanlakásépítés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés