Hirdetés

Rászálltak Kósa Lajosra! Az édesanyja cége után is szaglásztak

2018.01.05. 12:05

Rászálltak Kósa Lajosra! Az édesanyja cége után is szaglásztak
Kósa Lajos a parlamentben (Fotó: mti)

A debreceni politikus édesanyja a sertésbizniszben érdekelt...

Hirdetés

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 82 éves édesanyjának cége két évvel ezelőtt pont jó időzítéssel vette át a korábban a politikus rokonaihoz tartozó sertéstelepet, ugyanis a cég így még el tudott indulni egy olyan állami pályázaton, ahol végül 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyertek el - írja a Népszava.

A lap szerint Kósa Lajosné Bacskó Katalin 2015 nyarán vette meg a sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft. 50 százalékát. A Kósáék rokonságának tulajdonában álló Szalka-Pig Kft.-nek ekkora olyan adósságai halmozódtak fel, hogy a nyíregyházi bíróság elrendelte a felszámolását. Kósa Lajosné Bacskó Katalin beszállása után a Méker Kft.-be friss pénz érkezett, így úgy tudta a cég átvenni a Szalka-Pigtől a sertéstelepet, hogy ki tudott egyezni a hitelezőkkel.

A cég azóta elég sikeres, 2016-ban harmincmilliós tiszta profitot ért el. Ebben a gyarapodásban az is közrejátszott, hogy a Méker 123 millió forintot nyert egy sertéstartó telepek korszerűsítését támogató pályázaton, amihez a finanszírozást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam biztosította. Ez viszonylag nagy összegnek számít: a megítélt összeg az ötvenedik legnagyobb, amit ezen a címen fizetnek ki a 141 nyertesnek.

Korábban arról cikkezett az ellenzéki sajtó, hogy Kósa Lajos felesége jutott hozzá igen méltányos áron egy céghez.

Kósa Lajossertéstenyésztés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés