Hirdetés

Papp László külföldön lévő debreceni fegyvereseknél járt

2018.01.31. 13:26

Papp László külföldön lévő debreceni fegyvereseknél járt
A KFOR csapatok 1999 óta tevékenykednek a térségben (Fotó: illusztráció)

A polgármester nem először járt kinti csapatainknál.

Hirdetés

Papp László, Debrecen polgármestere 2018. január 30-án Koszovóba utazott, hogy meglátogassa a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának békefenntartó feladatokat ellátó katonáit - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A jelenlegi misszió 2017 szeptemberében kezdte meg munkáját a balkáni országban a KFOR kötelékében. Feladataik közé tartozik a biztonság és a rend fenntartása.

A KFOR (Kosovo Forces) a NATO parancsnoksága alatt álló nemzetközi békefenntartó erő, amely 1999 óta tevékenykedik a térségben. Alaprendeltetése a Szerbiától 2009-ben elszakadt, 95 százalékban albánok lakta, tízezer négyzetkilométeres terület biztonságának megőrzése. Jelenleg 22 NATO tagország és 8 partner ország járul hozzá a KFOR-hoz, amelyben Magyarország (a művelet összlétszámát tekintve) jelenleg a hozzájáruló nemzetek között (súlyozottan) az ötödik legnagyobb hozzájárulást biztosító nemzet.

Papp László polgármester nem először látogat meg debreceni katonákat missziójuk alatt. Legutóbb 2016 decemberében a hazánk déli határán védelmi feladatokat ellátó csapatnál járt. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának koszovói békefenntartói 2018 márciusában térnek vissza Magyarországra.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés