Hirdetés

Orbán a Hajdú-bihari Napló gazdájával is találkozott Bécsben

2018.01.31. 12:04

Orbán a Hajdú-bihari Napló gazdájával is találkozott Bécsben
Orbán Viktor a Bécs felé tartó vonaton (Fotó: Facebook)

Irányváltásról biztos nem beszélgettek, mert a megyei napilap már irányba állt.

Hirdetés

A zoom.hu információi szerint – bécsi látogatása nem hivatalos programjaként – január 29-én Orbán Viktor szűk körben találkozott Heinrich Pecina üzletemberrel. A Mediaworks Hungary egykori tulajdonosa, a Vienna Capital Partners elnöke a miniszterelnökség helyettes államtitkára szerint maga kérte a találkozót a magyar kormányfőtől. A hazai közvélemény előtt akkor vált ismertté Pecina neve, amikor 2016-ban egyik napról a másikra bezárta - az előtte két évvel átala megvásárolt - Népszabadságot, ami a hazai sajtópiac radikális átalakításának véres kardja volt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az északkelet-magyarországi lappiac tavaly nyáron esett el. Az Észak- és Kelet-Magyarországot, valamint a Hajdú-bihari Naplót is birtokló Russmedia a – miskolci, nyíregyházi és debreceni szerkesztőségekkel üzemelő napilapoktól – és még két román nyelvű nyomtatott újságjától 2017. júliusának végén vált meg nagyjából. A portfóliót az akkor még frissen alapított Media Development Management Kft. vette meg nagyjából 10 milliárd forint körüli áron. A vállalkozás Pecinához köthető.

Az átvett megyei napilapok az eltelt időszakban átlényegültek a kormánypropaganda szócsöveivé – a vidéki sajtó egykori sarokkövei komoly tartalmi és hangvételbeli devalválódáson estek át.

Íme, a szerdai Napló egyik kiemelt tartalma:

A korábban mérsékelt megyei lapnál rendszeresek lettek az ellenzéket ostorozó tartalmak

 

Orbán ViktorHajdú-Bihari Napló

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés