Hirdetés

Kósáék a Modern Városok Programját fényezték Debrecenben

Cívishír

2018.01.23. 12:47

Kósáék a Modern Városok Programját fényezték Debrecenben
A Csokonai felújítása is tervben van (civishir.hu)

Több nagyberuházás terve is szóba került.

Hirdetés

A Vidék-Magyarország programjának nevezte a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programot Kósa Lajos január 23-án Debrecenben.

A terveket bemutató országjárás első állomásán a miniszter elmondta: a Modern Városok Programban 23 megyei jogú város vesz részt. 

A programban 250 projektet támogatnak összesen 3500 milliárd forint fejlesztési forrással, amiből eddig – tervezésre, projekt-előkészítésre – 600 milliárdot már megkaptak az önkormányzatok

- mondta Kósa Lajos.

Debrecenben a Debreceni Egyetemmel kapcsolatos projektekkel állnak a legjobban, ezen túl innovációs parkkal bővítik az eredeti terveket. Szó esett az intermodális csomópontról is, melynek tervezése szakasza már véget ért. Az Ipari Park és a Debreceni nemzetközi reptér is jelentősen megújul, ami a tervek szerint 1 milliós forgalmat tud majd produkálni. 

A Debreceni Nemzetközi Iskola a tervek szerint 2019 szeptemberében megkezdi működését, amire 160 millió forintot fordítottak. A Csokonai Színház szintén jövőre újul meg, több mint 6 milliárdból.

A rendszerváltás óta először fordult elő, hogy az önkormányzatok maguk határozhatták meg a fejlesztési elképzeléseiket, hangsúlyozta Papp László. Debrecen polgármestere.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés