Hirdetés

Hirtelen jött milliók tisztázását várják Kósa Lajostól

civishir.hu

2018.01.04. 10:56

Hirtelen jött milliók tisztázását várják Kósa Lajostól
Fotó: Cívishír

Gyorsan gyarapodik a család vagyona.

Hirdetés

Január 4-én sajtótájékoztatót tartott Herpergel Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Debrecenben. A tájékoztató témája Kósa Lajos tárca nélküli miniszternek és családjának viszonylag gyors ütemű vagyoni gyarapodása és cégekhez való hozzájutása volt.

Herpergel Róbert sajtóinformációk alapján elmondta: Porkoláb Gyöngyi, Kósa Lajos felesége úgy vette meg a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft. nevű céget, hogy annak törzstőkéje egyik pillanatról a másikra ugrott fel 5 millió forintról 120 millió forintra.

A képviselőjelölt kifejtette, hogy a miniszter édesanyja megvásárolta a Méker Kft. fele üzleti részét, melynek profiljába a sertéstenyésztés lett utólag jegyezve. A cégnek Kósáné belépése után 67 millió forintra ugrott a saját tőkéje. Ezzel kapcsolatban felmerült a kérdés Herpergel Róbertben: honnan származik ez a pénz?

"Mi azt várjuk Kósa Lajostól, hogy tisztázza a médiafelületeken megjelent híreket. Hiszen a minimálbérből egyik napról a másikra élő embereket nagyon is érdekli, hogy miképpen képesek egyesek több tízmillió forintokra szert tenni" - összegezte mondandóját a képviselőjelölt.

Kósa LajosJobbiksajtó

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés