Hirdetés

Nagy változások a MÁV-nál: ezekre figyeljen oda!

MTI

2017.12.06. 11:13

Nagy változások a MÁV-nál: ezekre figyeljen oda!
Fotó: mavcsoport.hu

Hajdú-Bihar megyét is érintik.

Hirdetés

A 2017/2018-as vasúti menetrend december 10-én lép életbe, a változás leginkább a Budapest-Nagykanizsa, a Fonyód-Kaposvár, a Budapest-Kaposvár, a Miskolc-Hidasnémeti, a Püspökladány-Biharkeresztes és Budapest-Kelebia vonalon jelentős - közölte a MÁV december 6-án az MTI-vel.

A Hajdú-Bihar megyét leginkább érintő változás az, hogy a Püspökladány-Biharkeresztes vonalon a 2017-es átépítésnek köszönhetően a vonatok menetideje 8-9 perccel csökken. A vonalon változatlan menetrendi struktúra szerint közlekednek a vonatok.

Több térségben is folytatódnak a pályarekonstrukciók, ezért a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen vonalakon évközben menetrendi módosításokkal és forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a vonattal utazóknak.

A tájékoztatás szerint megszűnik a nyomtatott menetrendkönyv, a menetrend a MÁV-csoport honlapján érhető el.

A vasúttársaság kiemelte, hogy december 10-étől kedvezőbb lesz az önkiszolgáló csatornákon a jegyvásárlás. A MÁV-Start a jegykiadó automatákból értékesített jegyekre, az interneten vásárolt, de automatából kinyomtatott jegyekre 5 százalékos, okostelefonon, tableten, laptopon bemutatható e-vonatjegy vásárlásánál 10 százalék kedvezményt ad, csúcsidőn kívüli utazás esetén további 10 százalék engedményt ad - tájékoztatott a vasúttársaság.

Az olcsóbb elektronikus jegyeket elővételben december 8-ától lehet megvásárolni, az ajánlat a bérletekre nem vonatkozik. Várhatóan 2018 tavaszáig teljes körben letölthető lesz a jegyvásárlási funkció a Vonatinfó új verziójában, ami Androidon és iOS-en is elérhetővé válik - tájékoztatott a MÁV.
MÁVPüspökladányBiharkeresztes

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés