Hirdetés

Nőrablók állnak bíróság elé Debrecenben

civishir.hu

2017.11.11. 11:52

Nőrablók állnak bíróság elé Debrecenben

Prostitúcióra kényszerítették.

Hirdetés

Az elsőrendű vádlott 2014 őszén ismerkedett meg a sértettel, aki elmondta neki, hogy korábban külföldön prostituáltként dolgozott. Az asszony rábeszélte, hogy menjen vele Budapestre. A vádlottak ezt követően a sértettet (elmondása szerint) prostitúcióra kényszerítették. A sértett nem akarta ezt folytatni, és hazament a szüleihez, de a vádlottak érte mentek és visszavitték a fővárosba. 2016. július 8-án a sértett „megszökött” a vádlottaktól, és a rendőrség segítségét kérte, a nőt egy debreceni hajléktalanszállón helyezték el. A vádlottak tudomást szereztek a sértett debreceni tartózkodásáról, és megbeszélték, hogy őt akár erőszakkal is visszaviszik. Július 20-án személygépkocsival mind az öten Debrecenbe utaztak, ahol a járókelőket kérdezgették a hajléktalanszállókról. Az éjszakát az autóban töltötték, másnap pedig valamennyien a vasútállomás melletti hajléktalanszálló környékén keresték a sértettet. Egyikük a szálló udvarán meglátta a nőt, ezután szétszóródva, a közeli parkban vártak rá. A nő elhagyta a szállót és

az Iparkamara utca közelében járt, amikor a vádlottak autóval utolérték. A hajánál fogva rángatták a kocsi felé, megütötték, majd a térdén végighúzva a fél utcán, akarata ellenére betették az autóba. A nő közben segítségért és rendőrért kiáltozott.

Egy szemtanú hívta a rendőrséget, majd az autópályán Pest felé menet, egy benzinkútnál tartóztatták fel a vádlottakat. A sértettet a vádlottak két órán át a hátsó ülés mögött, a lábuknál utaztatták, útközben folyamatosan bántalmazták: rátapostak, ütögették, csipkedték. Egyikőjük kést is szorított a nyakához.

Ítélet első fokon

Első fokon idén júniusban összesen 11 év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság társtettesként, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése miatt azt az öt vádlottat, akik a bíróság Iparkamara utcai épülete előtt tuszkolták be a nőt az autójukba és akarata ellenére Budapestre vitték. A vádlottaknak emellett csaknem 800 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetniük.

A bíró az ítélet indoklásában kiemelte: egy másik ember szabadságát korlátozni nem lehet.

Az aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik november 16-án.
prostitúcióemberrablás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés