Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megyenap Létavértesen: az együttműködés ünnepi megállója

| 2017. 11. 22. | 14:24:00
Kiosztották az idei díjakat.
Megyenap Létavértesen: az együttműködés ünnepi megállója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November 22-én Létavértes adott helyet Hajdú-Bihar Megye Napjának. A jeles eseményen került sor Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának idei díjainak átadására is. 

Menyhért Károly, Létavértes polgármestere ünnepi beszédében elmondta: a város fejlesztésének és a helyiek segítésének motivációja "élhető Létavértes reménye hosszú éveken át". - A megyeiek együttműködésének útján a mai egy ünnepi megálló - fogalmazta. Az idei esemény egyik kiemelt célja a létavértesi értékek bemutatása, hangsúlyozta a polgármester.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke szerint a megye megalakulásában fontos szerepet játszott a reformáció, ami hozzájárult a kultúra fejlődéséhez is.  

Az ünnepi beszédeket díjátadó követte, melyen Hajdú-Bihar megye kitüntetését vehették át a szerteágazó tevékenységeket végző helyiek, valamint akik sokat tettek Létavértes és a megye közösségéért. A méltatások közötti szünetekben zenei produkciókkal és Villongó Táncegyüttes előadásával szórakoztatta a közönséget.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata Bocskai István-díja

Dr. Riad Naboulsi libanoni származású magyar állampolgár, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett oklevelet. 2005 augusztusában megvásárolta külföldi tulajdonosától a gazdasági helyzet miatt bezárt hajdúböszörményi sajtgyárat. Az általa bevezetett „HAJDÚ” márkanév hazánk ismertségét és kiváló termékeinek elismertségét is öregbíti, üzleti eredményei Hajdúböszörmény munkaerő piaci problémáinak megoldásában segítenek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatának rendkívül aktív alelnöke. Önzetlen - mind anyagi, mind szellemi - támogatásával számos megyei program sikeréhez járul hozzá.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata Kölcsey Ferenc-díja

Kaszanyitzky András tevékenysége, személyes példája, szakmai közösségei iránti elkötelezettsége követendő példa. Zenetanári érdemein túl nagyban hozzájárult Berettyóújfalu, Debrecen és egész Hajdú-Bihar megye zenei és kulturális életének gyarapításához.

Somogyi László Gábor 2014-től tagja a Vámospércsi Népdalkörnek, a csoporttal több minősítésen ért el szép eredményeket. Szerteágazó tevékenységét két település képviselő-testülete is elismerte: 2014-ben Bagamér Nagyközség Önkormányzatának Közművelődésért díját, 2016-ban pedig Vámospércs Város Közművelődésért díját vehette át.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Maróthi György-díja

Berényi Györgyné 1992-ben kapott felkérést a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának indítására, melyet napjainkban is irányít. Több mint két évtizede kimagaslóan eredményes pedagógiai tevékenységet folytat. Iskolateremtő munkássága elméleti és gyakorlati eredményeivel, folyamatosan támogatta az országosan induló református iskolákat.

Nagy Lászlóné (Bökönyi Zsuzsanna) pályafutása alatt a gyerekek és kollégák részéről elismerés és tisztelet övezte. Munkáját mindig nagy odaadással és pontosan végezte. Részt vállalt a kulturális, szakmai feladatok megvalósításában, és a tanulók számára fakultatív kirándulásokat is szervezett. Nyugdíjazását követően még folytatta az aktív munkát. A közösségi élet iránti szeretete nem hagyott alább, részt vállalt a Nagylétai Nyugdíjas Klub megalapításában, melynek ma is aktív tagja.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Arany Sándor-díja

Csízi Sándor családi alapokon nyugvó vállalkozása a talaj előkészítésétől a betakarításig, majd a termény tárolásáig terjedő komplex tevékenységet lát el, nemcsak a saját gazdaságában, hanem szolgáltatásként a térségbeli gazdák számára is. Jövőbeli tervei között a minél jobb minőségű munkavégzés, az állandó fejlesztés, korszerűsítés szerepel. Tevékenysége, munkássága példaként szolgál a fiatal mezőgazdasági vállalkozók, családi gazdálkodók számára.

Szeifert Zoltán 1991 decemberében munkatársaival megalapították a Balmaz-Agro Kft.-t, melynek tevékenységi köre a növénytermesztés, terményszárítás, a termesztéshez szükséges anyagok beszerzése, a termények értékesítése, valamint az ezekkel összefüggő szolgáltatások végzése. Munkája mellett elkötelezett támogatója a város kulturális életének, több ezer darabos könyvtárában tudományos kutatási eredmények, szépirodalom és történelmi témájú kötetek is vannak. A Semsey mellszobor létrejöttét, a német nemzetiség családfakutatásának támogatását épp olyan fontosnak tartja, mint egy-egy tehetséges diák tanulmányainak támogatását.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Kovács Pál-díja

Árva Barna a DVSC-vel való egyesülést követően a NB I-es klub fiók csapatának elnökeként tevékenykedett. Aktív szerepet vállalt az egyesület bővítésében, a futball mellett megalakították a kézilabda, judo, úszó és zumba szakosztályt. Minden szakosztályban kimagasló eredményeket ért el. 2014-ben a Női Kézilabda csapat kiharcolta az NB II.-be való feljutást. A versenyeztetésben végzett háttérmunkában edzőként és szervezőként is kimagasló teljesítményt vállal, ma is aktív résztvevője a létavértesi sportélet mindennapjainak.

Bertalan Zoltán 30 éves íjász. A sportággal több mint 13 éve ismerkedett meg, ami kezdetben csak hobbi és kikapcsolódás volt számára. Mára élete szerves részét képezi az íjászat, egyre nagyobb és nagyobb célt állítva maga elé. 2015 végére a Nemzeti Válogatott tagjaként a következő versenyeken részt vett világkupán, különböző nemzetközi versenyeken, és felkerült a Világranglista 113. helyére. 2017 februárjában az IFAA Terem Világbajnokságon I., majd az augusztusi Pálya Íjász Országos Bajnokágon a II. helyet szerezte meg. Idén Hajdúsámson Önkormányzata Sport Díját is megkapta.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának az Év Civil Szervezete-díja

1995-ben alakult meg Szúnyogh József alapító karnagy vezetésével a derecskei zeneiskola fúvószenekara. A Derecskei Ifjúsági Fúvószenekar Egyesületet 2004. október 2-án alapították meg, elnöke Csik István nyugalmazott iskolaigazgató volt. Az Egyesület legfontosabb céljai a zenei, közösségi nevelés, a magyar fúvószenei hagyományok ápolása, a derecskei fúvószenei kultúra fejlődésének segítése, a zenekar hangszer- és kottaállományának gyarapítása. Szakmai támogatást nyújtanak a tehetséges gyerekeknek, fiataloknak, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a lelki és szellemi gondoskodásra is, egymás megismerésére és elfogadására.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Emlékérme

Csíbi Gyuláné népi iparművész, a Népművészet Mestere, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület tagja. Egyedi alkotásai hűen tükrözik a régi hagyományos népviseletet. Az általa készített szűröket néptáncosok, népdalkörök tagjai, pásztorok, csikósok, hagyományőrzők és agrárszakemberek is viselik.

Varjasi Imre pedagógusként kezdte pályafutását Hajdúböszörményben. 1986-ban a Hajdúsági Múzeumban helyezkedett el tanácsosként. Több mint három évtizede aktív tagja Hajdúböszörmény közéletének. Jelenleg is külső szakértőként tagja az önkormányzat Oktatási és Művelődési Bizottságának, elnöke a Helyi Értéktár Bizottságnak, illetve a Hajdúböszörmény Közbiztonságáért Alapítványnak.

Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Emlékérme" „Hajdú-Bihar Megye Közigazgatásáért” felirattal 

Iklódiné Szilágyi Katalin a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Derecskei Járási Hivatalának vezetője. Kiemelkedő szakmai munkájával segítette az önkormányzati intézményfenntartó társulások létrehozását, szakmai felkészültségével hozzájárult a társulások megyeszerte elismert működtetéséhez. Fontos szerepet töltött be a helyi önkormányzati fejlesztésekre vonatkozó, országosan is elismert projektek törvényes lebonyolításában.

Illés Tóth József közigazgatási pályáját a berettyóújfalui járási földhivatalban kezdte, majd Szentpéterszeg községi tanács VB-titkára lett, ahol 23 éven át dolgozott.A Bihari kistérség településeinek közéleti és társadalmi életének jobbítása érdekében végzett, több mint három évtizedes példamutató  munkásságával, társadalmi megbízatásai kimagasló színvonalú teljesítésével, közéleti tevékenységével jelentősen hozzájárult Bihar és Hajdú-Bihar megye fejlődéséhez, fejlesztéséhez.

Vajas József Esztáron munkálkodik, 1980-tól kezdve matematika-fizika szakos tanárként dolgozik a település általános iskolájában. A közös tanácsi rendszerből kiszabadult település választópolgárai első ízben választották meg a falu polgármesterének. Települése iránti szeretete, tisztelete, az önkormányzati munka iránti odaadó munkájának az eredménye, hogy 20 évig állhatott a település élén.

Kovácsné Béres Erzsébet 1992-ben Balmazújváros Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában kezdte munkáját szociális ügyintézőként, ahol szociális igazgatási és gyermekvédelmi feladatokat látott el. Munkáját lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel, precizitással végzi, olyan személyiség, aki önzetlensége és közösségi szellemisége révén élvezi kollégái és vezetői bizalmát, elismerését, továbbá az ügyfelek megbecsülését és tiszteletét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!