Hirdetés

Így gyógyulnak a darvak a Madárkórházban

civishir.hu

2017.11.30. 08:27

Így gyógyulnak a darvak a Madárkórházban
Fotók: Hortobágyi Madárkórház

Képgaléria.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pusztulnak az eddig a magyar pusztában állomásozó darvak a ködös idő miatt. A Hortobágyi Madárpark Facebook-oldalán az áll, a sűrű ködben a madarak nehezen tájékozódnak, eltévednek, vagy balesetet is szenvedhetnek, miközben csapatosan éjszakázóhelyükre tartó madarak.

Csongrád megyében csapatosan repülnek neki a vezetékeknek, aminek köszönhetően több tucat el is pusztult.

A hétvége során a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület önkéntesei hét sérült túlélőt fogtak be, majd szállítottak a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomására. Szerencsére hatan csak könnyebb sérüléseket szereztek, a hetedik viszont műtétre szorult, így továbbszállításra került a Hortobágyi Madárkórházba, ahol megtörtént a beavatkozás.

Mindeközben északabbra is gondot okozott a köd. Ároktőn kéménynek ütközött egy daru, majd zuhanás közben a kertes ház kerítésén akadt fenn. A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság értesítette az esetről a Mályi Madármentő Állomást, melynek vezetője a mentést követően azonnal Hortobágyra szállította. Sürgősségi ellátásra szorult, érkezés után rögtön műtétre került a sor.

A sérült egyedek többsége remélhetőleg a jövő hétre rendbe jön, így még van esély arra, hogy társaikkal útnak indulhassanak telelőhelyükre. Amelyik viszont hosszabb ápolást igényel, sajnos legközelebb tavasszal válhat szabaddá.

Galéria

darudarvakHortobágyi Madárkórház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés