Hirdetés

Mélyül a magyar-orosz barátság Debrecenben

2017.11.23. 15:05

Mélyül a magyar-orosz barátság Debrecenben
közös memorandumot is aláírt Vinogradov Valerij Jurjevics prefektus és Papp László polgármester (Fotó: polgármesteri hivatal)

A felek keresik az együttműködés lehetőségét minden téren.

Hirdetés

Hivatalában fogadta Vinogradov Valerij Jurjevics-et, Moszkva észak-keleti közigazgatási körzetének prefektusát Papp László, Debrecen polgármestere. Az orosz küldöttség azzal a szándékkal érkezett, hogy testvérvárosi kapcsolat kialakítását kezdeményezze.

Papp László polgármester bemutatta a város fejlesztési elképzeléseit, különös tekintettel a Debreceni Nemzetközi Iskolára. Szó esett arról is, hogy néhány hét múlva,

2017. december 18-án megérkezik az első menetrend szerinti repülőgép Moszkvából Debrecenbe, amely segítheti az együttműködést.

Vinogradov Valerij Jurjevics prefektust lenyűgözte Debrecen, azt mondta, hogy a város értékeit, történelmét nemcsak az általa irányított 101 ezer négyzetkilométer területű és másfél millió lakosú észak-keleti közigazgatási körzetben, hanem egész Moszkvában szeretné bemutatni.

A felek megállapodtak abban, hogy keresik az együttműködés lehetőségét oktatási, kulturális, gazdasági és turisztikai területeken. Ennek érdekében közös memorandumot is aláírt Vinogradov Valerij Jurjevics prefektus és Papp László polgármester.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés