Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új homokozókat kaptak a hajdúszoboszlói ovisok

| 2017. 10. 30. | 12:43:00
Program keretében nyert pénzből készíttették el.
Új homokozókat kaptak a hajdúszoboszlói ovisok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód program keretében ezúttal a Hajdúszoboszlói Szivárvány Óvodában tartottak egészségnapot október 27-én, írja a szoboszlosound.hu.

Az egészséges életmódhoz kapcsolódó versenyszámok során játszva tanulhattak. A pályázaton nyert 136 ezer forintból pedig új homokozókat készíttettek, melyet az egészségnap keretében adtak át.

A Forever Living Products Kft. tavaly indított pályázati rendszerének keretében, sikeres pályázat útján nyílt lehetősége a Hajdúszoboszlói Szivárvány Óvodában is egészségnapot szervezni.  A “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód program lényege, hogy a megnyert összeget az óvodák és iskolák különböző eszközök vásárlására fordíthatják, melyek kapcsolódnak az egészségmegőrzéshez és egészséges életmódhoz.

A Szivárvány Óvoda 136 ezer forintot nyert, ezáltal két új homokozóval gazdagodott az intézmény. E nap keretében a gyerekek kint versenyezhettek a friss levegőn, mindezt az egészséges életmódhoz kapcsolódó programelemeken keresztül. Kiütős játékok, labdapattogtatás, valamint ételkóstoláson vettek részt. A gyerekeknek kóstolás vagy tapogatás útján kellett felismerniük a gyümölcsöket, zöldségeket – mondta el Leel-Őssy Gabriella és Kövesi Lili, a pályázati rendszert indító cég tagjai.

Tollasné Kiss Éva, tagóvoda vezető örült annak, hogy részesei lehettek ennek a “Forever Kids” programnak:

Nagyon jó ötletnek tartjuk és nagyon örültünk neki. Az egészséges életmódra nevelés egyébként is kiemelt feladata a pedagógiai programunknak, úgyhogy ezért is különösen örültünk. A gyerekek is nagyon nagy örömmel készültek erre a mai napra. Elő volt készítve a terep az óvónők által. Gyűjtöttünk nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget. Az elmúlt hetekben is ezzel foglalkoztunk, ezért ez most erre is jó alkalom volt, hogy a gyerekekkel együtt összegezzük a tapasztalatokat.

A tagóvoda vezető hozzátette, hogy mind a négy csoportjuknak külön homokozója van. A megnyert pénzből pedig két csoportjuk homokozóját tudják elkészíteni. Az átadáskor még nem töltötték fel homokkal, illetve az időjárás miatt jelenleg nem tudják használni, de a jó idő beköszöntével birtokba vehetik a csöppségek. 

Kistérségi intézmények, óvodák és iskolák továbbra is csatlakozhatnak a programoz. Ahol szükség van különböző eszközökre, vagy elavultak a játékok, eszközök és szeretnék lecserélni azokat, akkor csak egy jó ötlet kell ahhoz, hogy egy pályázat keretében újakat szerezzenek be, melyeknek a gyerekek biztosan nagy hasznát fogják venni és nem utolsó sorban a mozgásigényüket is kielégíthetik – tette hozzá Leel-Őssy Gabriella, a pályázati rendszert indító cég tagja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.