Gigaberuházást adtak át az egykori hajdúsági lőszergyárban

mti, napi.hu

2017.10.13. 14:07

Gigaberuházást adtak át az egykori hajdúsági lőszergyárban
Nagyüzemben zajlik a munka Tégláson (Fotók: mti)

Tégláson pörög az üzlet.

Hirdetés

Átadták pénteken a  HAJDU cégcsoporthoz tartozó Hajdúsági Ipari Zrt. és az Autotechnika Ipari Zrt. 5,4 milliárd forint értékű kapacitásbővítő fejlesztése részeként megépült gyártócsarnokot Tégláson. Ehhez a cég 680 millió forint támogatást kapott a nagyvállalati beruházási program keretében.

Az eseményen részt vett a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Marczinkó Zoltán, aki elmondta, hogy a 2015-ben még 3 milliárd forintos kerettel induló nagyvállalati beruházási programban tavaly már 35 társaság 24,3 milliárd forint támogatást kapott, amellyel 61,5 milliárd forint értékű beruházás valósult meg.

A fémmegmunkálásra szakosodott Hajdu Auto­tech­nika Ipari Zrt. közvetlenül a Daimler konszern számára kisebb karosszéria-alkatrészeket is szállít, és a Faurecia alkatrészgyártó konszernnel való együttműködés nyomán kipufogórendszer-alkatrészeket gyártanak, amelyek világmárkákba, köztük a Porsche modelljeibe kerülnek.

A forróvíz-tárolókat, vízmelegítőket, kazánokat, szolárrendszereket, mosógépeket és centrifugákat gyártó HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. adja az árbevétel döntő hányadát. A három vállalatot tömörítő, száz százalékban magyar magántulajdonban lévő Hajdu cégcsoport gépipari termékeinek felét itthon, felét külföldön, elsősorban Nyugat-Európában értékesíti. Legnagyobb felvevőpiacuk a hazai mellett Németország, Franciaország, Belgium és Spanyolország. A cégcsoport éves árbevétele meghaladja a tízmilliárd forintot.

TéglásHajdúsági Ipari Zrt.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés