Börtönkórház: kiosztották a berettyóújfalui polgármestert

civishir.hu

2017.10.09. 22:01

Börtönkórház: kiosztották a berettyóújfalui polgármestert

Nyílt levelet írt a debreceni jobbikos.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Muraközi István, Berettyóújfalu városvezetője a vasárnapi – a tervezett börtönkórházat érintő – népszavazással kapcsolatban az MTI-nek azt mondta, a voksolás érvénytelen és eredménytelen. A polgármester kijelentésén Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője annyira felháborodott, hogy nyílt levelet írt:

Tisztelt Polgármester Úr!

A népszavazás estéjén ismét sikerült fából vaskarikát faragnia, emellett konkrét hazugság is elhagyta a száját.

Kezdjük az utóbbival: azt nyilatkozta, hogy érvénytelen és eredménytelen lett a népszavazás. A mondat első fele igaz, a közel 25 %-os részvétel miatt érvénytelen lett a népszavazás, azaz az eredménynek nincsenek jogkövetkezményei. Viszont eredményes lett a referendum, ugyanis akkor tekinthető eredménytelennek, ha az igen és a nem szavazatok száma azonos. Ebben az esetben erről szó sincs ugyanis a szavazók közel kétharmada elutasította a börtönkórházat. A több mint 12 000 választásra jogosultból, alig több mint 1 000 ember szeretné ezt az intézményt a városban tudni.

Az eredményt Ön úgy kommentálta, hogy elbukott a beruházás megakadályozására tett kísérlet.

Komoly stáb dolgozhatott ezen a zseniális kommunikáción!

A szavazók kétharmada elutasította és mindössze az egyharmada támogatta a börtönkórházat. Ebből azt kihozni azt, hogy elbuktak a tiltakozók enyhén szólva is abszurd. Figyelmébe ajánlanám az egy évvel ezelőtti kvótanépszavazás érvénytelenségével kapcsolatos nyilatkozatokat, amit egy magas pozícióban lévő párttársa tett.

Kósa Lajos a következőket mondta: „ha érvénytelen a kvótareferendum, az egyet jelent: azok, akik nem mentek el szavazni, rábízták a döntést azokra, akik elmentek”. Majd hozzátette: a referendumon a perdöntő nem önmagában az érvényesség, és hogy hányan mentek el szavazni, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak-e többségben.

Ennek a megközelítésnek a fényében kijelenthető, hogy megbukott a börtönkórház-projekt Berettyóújfaluban is. Ezért tisztelettel felszólítom Önt, hogy tegye azt, ami a többség akarata: lássa be, hogy kudarcot vallott és hátráljon ki a rabkórház megépítéséből! Higgye el, ez az Ön politikai túlélésének is az útja!

Tisztelettel,

Kulcsár Gergely
országgyűlési képviselő

BerettyóújfaluKulcsár GergelybörtönkórházMuraközi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés