Hirdetés

Továbbképzésre kötelezték Debrecen polgármesterét

inforadio.hu

2017.09.08. 12:55

Továbbképzésre kötelezték Debrecen polgármesterét

Papp László sem hagyhatta ki a fejtágítást.

Hirdetés

Külön képzést kapnak a fideszes polgármesterek a jövő tavaszi országgyűlési választásokra – írja az InfoRádió a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva.

A Magyar Nemzet birtokába került annak a levélnek a szövege, amelyben a településvezetők konkrét utasításokat kapnak. Szerepel benne például, hogy

„a 2017. évi önkormányzati alapképzés elvégzése a Fidesz elnökségének döntése értelmében minden polgármesternek és egy fő munkatársának kötelező”.

A képzés célját úgy határozták meg, hogy az érintettek „átfogó gyakorlati ismereteket szerezve segíthessék a jövő évi választások sikerességét”, ennél több részletet viszont nem árultak el.

A levélből az is kiderül, hogy az önkormányzati alapképzést a Fidesz felkérésére a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi. A levél aláírója Balog Zoltán elnök, illetve Gulyás Gergely főigazgató, a helyszínt pedig a lakiteleki népfőiskola adja.

A képzésre a polgármesterek szeptembertől decemberig terjedő időszak bármelyik hétvégéjére regisztrálhatnak. Csaknem két nappal kell számolniuk, hiszen csütörtök délutántól szombat kora délutánig, vagy egy másik variáció szerint péntektől vasárnapig tart.

A levél egyértelműen kijelenti, hogy

„kizárólag az összes programon való aktív és hiánytalan részvétellel teljesíthető a képzés”.

Svédasztalról ehetnek

A polgármesterek és munkatársaik két-, illetve háromágyas szobákban szállhatnak meg, közel a konferenciateremhez. Svédasztalos étkezést kapnak, a szünetekben pedig sportolhatnak is, van ugyanis edzőterem, futballpálya, biliárd vagy éppen szauna.

Habár a képzés költségeit alapvetően állja az alapítvány, a polgármesterek nem ússzák meg ingyen, kötelezően támogatniuk kell ugyanis a lakiteleki népfőiskola alapítványát. Még azt is előírták, hogy a tízezer fő alatti településekről érkezőnek ötezer, a népesebb helyek vezetőinek pedig tízezer forinttal.

A városháza arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Debrecen polgármestere, Papp László már túl is van a kétnapos választási felkészítő fejtágításon.  

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés