Hirdetés

Súlyos autóbaleset és vérfürdő a Debreceni Egyetemnél

civishir.hu

2017.09.29. 17:00

Súlyos autóbaleset és vérfürdő a Debreceni Egyetemnél

Szerencsére csak szimulációról volt szó.

Hirdetés

Szeptember 29-én délután a Kutatók Éjszakája programsorozat keretén belül mentési szimulációnak lehetett tanúja az, aki a Debreceni Egyetem Főépületéhez látogatott.

16 órakor nagy tömeg gyűlt össze, hogy tanúi legyenek az eljátszott balesetnek. A tájékoztatások ellenére sokan az egyetem ajtaján kilépve azt hitték, valóban összeütközött két autó az épület előtt. A jelenlévő rendőrök és mentősök mindenkit eltereltek az útból, hamarosan ugyanis elkezdődött a szimuláció.

Két autó sofőrjei frontálisan ütköztek, amikor egy buliból hazaigyekezve – alkoholos, és gyógyszeres befolyásoltság alatt állva – figyelmetlenül közlekedtek. Az egyik járműből a biztonsági öv használatának mellőzése miatt kirepült egy utas, aki eszméletlenül feküdt az úttesten. A másik autóban is volt két súlyos sérült: egyikük a fején, másikuk a hasán szerzett vérző sebet. Az eset szemtanúi bejelentést tettek, ennek köszönthetően hamar kiérkeztek a helyszínre a mentő-, tűzoltó- és rendőregységek. Elkezdték az ellátást, a sérülteket ellátták, és megállapították, hogy az autóból kiesett fiatal lánynak többszöri újraélesztési kísérlet után sem lehetett megmenteni az életét. A legsúlyosabb sérülthez mentőhelikopter is érkezett, ami – mint látható volt – a legkisebb helyen is le tud szállni, hogy gyorsan kórházba szállíthass a sebesültet.

Az eseményen bemutatták, milyen együttműködésben dolgoznak a mentősök, a tűzoltók és a rendőrök, amikor balesethez riasztják őket.

Teszik ezt országszerte egységes, jól megtanult módszerekkel és mozdulatokkal, így biztosak lehetünk benne: ha baleset ér minket, ők bármit megtesznek az életünk megmentéséért.

Galéria

Debreceni Egyetemkutatók éjszakájaautóbaleset

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés