Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a belvárosi forgalmi rend átszabása

| 2017. 09. 22. | 14:10:00
Egyirányúsításra felkészülni, debreceniek!
Kezdődik a belvárosi forgalmi rend átszabása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szent Anna utca Sumen utca és Vígkedvű Mihály utca közötti szakaszával szeptember 25-én, hétfőn elindulnak az egyirányúsításhoz kapcsolódó csomóponti átalakítások is. A kivitelező 2017. december közepéig kilenc helyszínen ütemezve végzi el az építési munkákat.

A polgármesteri hivatal indoklása szerint a forgalmi rend átalakítására azért van szükség, mert az utóbbi két évtizedben jelentősen megnőtt a közlekedési terhelés a városban.

Az átalakítás lényege, hogy

a Széchenyi utca, a Kossuth utca és a Faraktár utca a Nyugati utcától a Hajnal utcáig, míg a Szent Anna utca és a Miklós utca az Attila tértől az Erzsébet utca felé egyirányú lesz.

A változtatás után érzékelhetően nő majd az érintett szakaszok és csomópontok áteresztőképessége, felgyorsulhat a forgalom, csökkentve a környezeti terhelést - ígéri a polgármesteri hivatal.

Építési munkák:
Szent Anna utca – Sumen utca és a Vígkedvű Mihály utca közötti szakasz
Az elhasználódott burkolat kap új aszfaltréteget, így biztonságosabban lehet majd közlekedni ezen a szakaszon.

Szent Anna utca – Attila tér és Vígkedvű Mihály utca közötti szakasz
Az Attila téri torkolatban lévő gyalogátkelőhelyet áthelyezik a Teleki utca torkolatához, amely jelzőlámpás irányítást kap. A Baross Gábor utcai kereszteződésnél új középszigetet építenek, hogy rendezettebben és biztonságosabban tudjanak az autók és a gyalogosok közlekedni. Fontos tudni, hogy az átalakítás után megfordul a Baross Gábor és a Nap utca forgalmi rendje, a Baross Gábor utcán a Szent Anna utca felé, míg a Nap utcán a Méliusz tér felé lehet majd közlekedni.

Kossuth utca – Méliusz tér – Faraktár utca
A Szent Efrém Általános Iskola előtt új buszmegállót alakítanak ki, a Verestemplomtól a Hajnal utcáig négy sávra bővítik az utat, a gyalogosátkelőt a Nap utca sarkáról áthelyezik a Kossuth utcai szervízút sarkához, amely jelzőlámpás irányítást kap. A teljes szakasz új aszfaltburkolatot kap.

Attila tér – Vágóhíd utca – Wesselényi utca kereszteződése
Új kanyarodó sáv és járdasziget épül, hogy a Wesselényi utcáról a Vágóhíd utca felé kanyarodók önálló sávban tudjanak közlekedni a csomópont előtt el tudjanak jobbra fordulni. A Vágóhíd utca elején új sávot is kialakítanak, hogy az Attila tér felől egyenesen vagy a Hajnal utca felől balra kanyarodók két sávba érkezzenek.

Miklós utca – Külsővásártér – Erzsébet utca kereszteződés
A Szoboszlói útról az Erzsébet utcára jobbra kanyarodó sávot kibővítik, valamint megerősítik átépítik a járdaszigeteket a csomópontban, ezzel lehetővé válik, hogy a Szoboszlói útról a Külsővásártér irányába két sávból lehessen fordulni.. A kereszteződés Erzsébet utcai oldalában lévő gyalogátkelőt megszüntetik.

Kossuth utca – a Sas és a Burgundia utca közötti szakasz
Megszüntetik az Újházi Ede utcai és a földhivatal előtti buszmegállókat és egy újat alakítanak ki a Sas utcához közel, a Technika Háza előtt. Elkezdődik a kerékpárút kialakítása is.

Széchenyi utca – Külsővásártér kereszteződés
Önálló kanyarodó sávot alakítanak ki aA Külsővásártér felől aés a Széchenyi utcáraa csomópontjában elválasztó szigettel, jobbra kanyarodóknak sávot alakítanak, ki. járdaszigettel. A Szepességi utca Széchenyi utca felőli részét lezárják, a Nyugati utca felőli gyalogátkelőhelyet megszüntetik a gyorsabb közlekedés érdekében.

Szent Anna utca – Vármegyeháza utca és a Szent Annak Székesegyház közötti szakasz
Felújítják a gyalogátkelőt a Batthyány és a Varga utca között, valamint az egész szakasz új aszfaltburkolatot kap.
Faraktár – Hajnal utca kereszteződése
A csomópont új aszfaltburkolatot kap, emellett az új forgalmi rendnek megfelelően újrafestik az útburkolati jeleket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.