Hirdetés

Hrabal kocsmája a Nagyerdőre költözik

2017.08.11. 08:07

Hrabal kocsmája a Nagyerdőre költözik

Cseh remekkel fogadják a szomjas vendégeket Debrecenben.

Hirdetés

„Beledugtam az orrom a habba, föltartottam a kezemet, mintha imára emelném, és lassan, élvezettel ittam az édesen keserű italt, és mikor elfogyott, mutatóujjammal megtöröltem a számat…”- olvashatjuk a több mint száz éve született Hrabal Sörgyári Capriccio című művében.

Azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük megízlelni a legendás cseh író, Bohumil Hrabal kedvenc söreit, ezt Debrecenben most könnyen megtehetik. 10 napra ugyanis a Nagyerdőbe, a Békás-tó partjára költözik Hrabal kocsmája*.

A legendás Nymburki sörgyár hatféle sörét már augusztus 11-tól megkóstolhatjuk, ez a csapfoglalás napja és ettől a naptól fogadják a szomjas vendégeket Debrecenben.

A debreceni fesztiválon Csehország minden régiójából kerülnek csapra jobbnál-jobb sörök a Nagyerdő hűs fái között. Idén a főszervező, Martin Imre csúcsot dönt, mert a korábbi évek pazar kínálatát túlszárnyalva,

több mint 100-féle sört lehet megkóstolni augusztus 20-ig.

Juraj Chmiel, a Cseh Köztársaság budapesti nagykövete - Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármesterének meghívására - pohárköszöntőt mond 2017. augusztus 12-én (szombaton) 18.30 órától a Cseh Sörkert színpadán.

sörfesztiválsör

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés