Hirdetés

Bezárt az Apolló mozi

civishir.hu

2017.08.10. 11:34

Bezárt az Apolló mozi

Na nem örökre, csak amíg felújítják.

Hirdetés

A több mint 100 éves múltra visszatekintő debreceni Apolló mozi az elmúlt években – köszönhetően a digitális átállásnak és nézőink érdeklődésének – folyamatosan növelni tudta nézettségét. Míg 2013-ban szerénynek mondható, 28 ezer nézőt fogadott a patinás, nagy múlttal rendelkező filmszínház, ez a szám 2016-ban már több mint 83 ezer volt. A növekvő érdeklődésre és a látogatók kényelmére való tekintettel a mozit üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. az infrastruktúra további fejlesztéséről döntött. Ennek megfelelően

még az idén elvégzi a filmszínház épületén azokat a felújítási munkálatokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az Apolló mozi továbbra is családbarát, jól funkcionáló moziként működhessen, felzárkóztatva azt a mai igényeknek megfelelő épületek közé.

Ezért augusztus 10-én bezárják a felújítási munkálatok miatt, ami várhatóan egy hónapot fog igénybe venni, így a filmszínház szeptember közepén nyithat majd ki újra.

  • Rekonstruáljuk a mozi teljes épületének villanyhálózatát az alapoktól visszabontva a régi vezetékeket, cserélve azokat, hogy elkerüljék az áramingadozásokat és a szűk keresztmetszetű vezetékekből fakadó túlfeszültségeket, amelyek áramkimaradáshoz vezethetnek. Ezzel egy időben a bejövő teljesítményt is megnövelik a mozi elektromos fázisainak újraosztásával egyetemben. Ezek a legnagyobb feladatok az összes végrehajtandó munkálat közül, hiszen a stabil áramhálózat az alapja minden fejlesztési tervünknek.
  • Lecserélik az emeleti helységek, a Deésyo Alfréd és Soós Imre-termek klímaberendezését egy stabilabb, korszerűbb installációra a lehető legkomfortosabb hideg/meleg levegőztetés érdekében a téli/nyári időszakban. A folyosón a büfé és a jegypénztár előterében eddig nem volt klímaberendezés, most viszont itt is fel tudnak szerelni olyan komplett egységet, amely átíveli az egész mozit, és ezért sokkal kellemesebb élménnyé teszi a mozi előterében tartózkodást.
  • Teljesen felújíták a már nagyon elavultnak, "retrónak" számító mosdóhelyiségeket. Mind a női, mind a férfi illemhely teljesen új festést, csempézést, csaptelepeket, elrendezést kap.
  • A tervek között szerepel a büfépult kibővítése is. Erre azért van szükség, hogy a későbbiekben a mozi büféje tudjon üzemelni két popcorn-géppel és kasszával, amelyeket természetesen két dolgozó felügyel majd egyszerre, így gyorsabb lehet a kiszolgálás.
  • A zárva tartás alatt egy kisebb szoftveres fejlesztést is végrehajtanak a jegyeladó rendszeren. Az újranyitást követően ezért már nemcsak személyes jegyvásárlásra és online jegyfoglalásra lesz lehetőség, hanem a vendégek megvásárolhatják mozibelépőiket online is.
Apollo mozi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés