Hirdetés

Veronai tragédia: kirúgták az igazgatót

RTL/Eduline.hu

2017.07.17. 09:20

Veronai tragédia: kirúgták az igazgatót
fotó: eduline.hu

Tanárként sem maradhat.

Hirdetés

E-mailben tudta meg a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, hogy az oktatási államtitkár nem támogatja pályázatát – írja az RTL Híradóra hivatkozva az eduline.hu.

Ez az a gimnázium, amelynek tanárai és diákjai buszbalesetet szenvedtek Veronánál. Tóth Gábor igazgató néhány napja, e-mailben tudta meg az illetékes tankerületi központtól, hogy Palkovics László oktatási államtitkár nem támogatja a pályázatát. Indoklás nem volt. Az igazgató szerint ő és a gimnázium közössége megérdemelt volna annyit, hogy valamilyen pedagógiai, szakmai érvvel megmagyarázzák a menesztését. Más nem pályázik az igazgatói posztra.

 

Tóth Gábor huszonöt éve tanít a Szinyeiben, tíz éve igazgató. Munkájára soha nem volt panasz, a tantestület többsége támogatta. Mint kiderült, az intézményben tanárként sem maradhat, mert matematika-fizika szakos pedagógusra nincs szükség. Hozzátette: az intézmény éppen talpra állt a veronai busztragédia után, a menesztése újabb feszültséget okozhat.

A döntés miatt több szülő felháborodott. Pataki Ágnes, akinek mindkét gyereke túlélte a buszbalesetet, azt mondta: az igazgató a veronai busztragédia után összefogta és átsegítette a közösséget a nehéz időszakon.

Az intézményvezető azt tervezi, levelet ír Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, hogy felülvizsgálatot kérjen.

Az iskola honlapján a sajtóhírekkel kapcsolatban az alábi rövid közlemény jelent meg:

" Az intézményvezetői megbízással kapcsolatos sajtóhírekre tekintettel az iskolavezetés megerősíti, hogy Tóth Gábor jelenlegi intézményvezető -egyetlen pályázóként beadott- pályázatát az államtitkárság elutasította."

Verona

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés