Hirdetés

Végre! Irtják a vérszívókat Debrecenben

Cívishír

2017.07.13. 18:14

Végre! Irtják a vérszívókat Debrecenben
Fotó: illusztráció

Repülőgép szórja majd a permetet.

Hirdetés

A debreceni önkormányzat az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is közbeszerzési eljárás keretében választotta ki azt szolgáltatót, amelyik külön megrendelésre végzi el Debrecen közigazgatási területén a légi úton történő szúnyogirtást - olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

Az irtásra az időjárás függvényében július 14-én,15-én és 16-án kerül sor (kedvezőtlen időjárás esetén július 17-én és 18-án).

A munkavégzéshez szükséges egészségügyi és környezetvédelmi engedélyeket a pályázat nyertese, a Hortobágy Környezetvédelmi Kft. szerzi be, és biztosítja a tevékenység szakmai irányítását.

A teljesítés során a vállalkozó csak érvényes engedéllyel rendelkező anyagokat és eszközöket alkalmazhat. A vegyszer sem emberre, sem állatra nem veszélyes. Néhány óra alatt lebomlik a természetben. 

A közleményben megjegyzik még, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága is végez szúnyoggyérítést saját hatáskörében, amennyiben a településen szúnyoginvázió tapasztalható.

Debrecenszúnyogirtás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés