Hirdetés

Román rendőrök dolgoznak Hajdúszoboszlón

police.hu

2017.07.13. 12:43

Román rendőrök dolgoznak Hajdúszoboszlón
Fotók: police.hu

Ez így lesz az egész nyári szezonban.

Hirdetés

Az idei turisztikai idényben ismét két román rendőr segíti a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját Hajdúszoboszlón. A magyar rendőrök pedig a romániai Bihor megyében látnak el járőrszolgálatot - írja a police.hu.

Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Alin Antoniu Hanis, a romániai Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség főbiztosa 2017. július 13-án együttműködési megállapodást írtak alá Ártándon.

Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok cseréjén túl, hogy a rendőrök az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű területeken járőrözzenek és segítsék a magyar, valamint a román turisták és a helyi rendőri szervek közötti kapcsolatfelvételt, kommunikációt.

Az előző évek gyakorlata során kialakított együttműködés alapján a román rendőrök július 24-től augusztus 21-ig Hajdúszoboszlón, míg a magyar rendőrök Bihor megyében látnak el szolgálatot.

A közös járőrszolgálatok hozzájárulnak az üdülőváros közbiztonságának, közrendjének megszilárdításához, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséhez, valamint a turisták nyugalmának biztosításához.

rendőrségegyüttműködés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés