Hirdetés

Megdöbbentő képeken a hajdú-bihari "viharhétfő"

katasztrofavedelem.hu

2017.07.25. 16:55

Megdöbbentő képeken a hajdú-bihari

Nagy a kár szerte a megyében.

Hirdetés

Folytatódott a viharos időjárás hétfőn: ezen a napon a megyében 95 helyre vonultak a tűzoltók. A riasztások nagy többsége kidőlt fákról és lehasadt ágakról szólt.

Hajdúszováton, az Ady Endre utcában egy tíz méteres akácfa egyik ága épület tetejére szakadt, és fennakadt. A faág az épületet és a gyalogos forgalmat is veszélyeztette. Szintén ebben az utcában nyolc méter magas fenyőfa kidőlt és autóra borult.

Debrecen több pontján gyalogos forgalmat veszélytettek a fák, többek között

  • a Mátyás király utcában,
  • a Sinai Miklós utcában is motoros láncfűrésszel dolgoztak a tűzoltók, a
  • Karácsony György utcában egy 10. emeleti lakás ablakának üvegét törte be a szél. A járdán szétszóródott üvegdarabok veszélyezették a gyalogosforgalmat,
  • a Péterfia utcán cserepek lazultak meg, a debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrával a meglazult cserepeket eltávolították,
  • a Zúzmara utcában 18 méteres fát próbált a tulajdonos eltávolítani. A fa kettétört és beszakította a ház tetőszerkezetét,
  • az Egymalom utcában családi ház tetejét szakította be egy faág. A tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel végezték a munkát.

Nyírmártonfalván a Kossuth utcában húsz méter magas fűzfa törzse meghasadt lakóházat, közúti és gyalogosforgalmat veszélyeztetett. A nyíradonyi tűzoltók dugólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Hajdúszoboszlón, a Mátyás király sétányon több faág is lehasadt, az egyik egy fagyizó tetejét rongálta meg. A Gábor Áron utcában egy nagyméretű platánfa dőlt épületre. Nagyobb anyagi kárt okozott. A Bánomkerti úton faág telefonvezetékre borult.

A nagy erejű vihar leszakította egy 54 négyzetméteres családi ház tetejét késő este, Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben.  A családi házban hárman laktak, ők nem sérültek meg, de rokonokhoz kellett költözniük. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a veszélyesen megbontott tetőszerkezeten biztonságossá tételén dolgoztak, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat polgári védelmi káreseti helyszíni szemlét tartott.

Ezeken kívül a megye több pontját érintette a viharos szél és az eső. Hajdúböszörményben tizenhétszer szólalt meg a tűzoltóautók szirénája, de károk voltak Földesen, Ebesen, Hajdúnánáson is. Személyi sérülés nem történt.

 

 

 

 

 

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés