Hirdetés

Hatalmas forráshoz férhet hozzá Debrecen és Hortobágy

MTI/kormany.hu

2017.07.13. 15:16

Hatalmas forráshoz férhet hozzá Debrecen és Hortobágy
Fotó: illusztráció

Szálláshelyek újulhatnak meg.

Hirdetés

 A Dunakanyar, Debrecen és Hortobágy térsége is részesülhet a 2019 és 2030 között megvalósuló Kisfaludy turisztikai fejlesztési programból - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Lázár János emlékeztetett arra, hogy a nemrégiben meghirdetett háromszázmilliárd forintos program eddig a Balatonra, a Fertő-tóra és a tokaji borvidékre terjedt ki.

Ehhez csatlakozik most a három másik régió - közölte.

Mi is az a Kisfaludy-program?

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogram. Célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztika központja legyen. A program keretében olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projekteket támogatnak, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

Magyarország eddigi legnagyobb szállásfejlesztési támogatási konstrukcióját Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetője 2017. július 3-án jelentette be Budapesten.

A kormany.hu tudósítása szerint a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra szeptember 1-jétől lehet majd benyújtani a támogatási igényeket.

A programnak köszönhetően az összes vidéki szálláshely megújulhat a következő években.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a programbejelentő sajtótájékoztatón kiemelte:

„A Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukció a 2030-ig tartó futamidő végéig 2000 szálláshely, 30.000 szoba újul meg. A programmal a vidéki szállodák és panziók minőségi fejlesztését teszi lehetővé a kormány. A minden idők legnagyobb hazai szállásfejlesztési programjának finanszírozását a kormányzat a program 2030-ig tartó teljes futamidejére biztosítani fogja a hazai költségvetés forrásaiból. Mindez óriási lendületet ad majd ahhoz, hogy a kormányzat sikerágazata elérhesse ambiciózus célját, a turizmus közvetlen és közvetett GDP-hozzájárulásának a jelenlegi 10%-ról 16%-ra való növelését 2019 végéig”.

hortobágyturizmusDebrecen

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés