Hirdetés

Egyetlen debreceni iskola fért be az ország legjobbjai közé

osszkep.hu

2017.07.10. 14:44

Egyetlen debreceni iskola fért be az ország legjobbjai közé
Az Ibolya utcai Általános Iskola diákjai a legjobbak Debrecenben (Fotó: dvsc.hu)

A Top 20-ban a budapesti iskolák vannak többségben.

Hirdetés

Az Összkép a kompetenciamérések eredményeit feldolgozó cikksorozatának utolsó részében az általános iskolák által elért abszolút pontszámok alapján állította össze a legjobbak listáit.

A TOP 20-ban egyetlen debreceni iskola fért be, az Ibolya utcai.

Az Ibolya utcai Általánis Iskoláról:

Régi utca – modern stílusú épület: a hagyomány és korszerűség egyensúlya. Ez az, aminek továbbvitelét fontosnak tartjuk.
Arra törekszünk, tevékenységünket jellemezze gyermekszeretet, ugyanakkor magas szintű követelményrendszer, következetesség, rend és pontosság.
Célunk: továbbra is megtartsuk iskolánk kialakult szellemiségét, értékrendjét, s nyitottak legyünk az új pedagógiai elképzelésekre, módszerekre. Feladatunknak tekintjük, hogy jól felkészült diákokat bocsássunk útjukra.
(http://isulidebrecen.hu)

A kompetencia eredmények alapján legjobb iskolák sikerének csak egyik eleme a tanítók és a gyerekek közös munkájának a teljesítménye. Fontos szerepe van benne a tehetséges gyerekeket vonzó iskolai szellemiség kialakításának, és persze annak a sok tudásnak, készségnek, amit a szülőktől kapnak a gyerekek.

Ezeken a listákon egyértelműen a fővárosi iskolák vannak többségben, mind a matematika, mind a szövegértés tekintetében. Velük többnyire nagyvárosi iskolák tudják felvenni a versenyt.

Bekerülni az ország 20 legjobb iskolájába óriási dolog, bárhol is van az adott iskola, bármilyen gyerekeket is tanít, bármilyen körülmények között. Nem egyértelmű, hogy jó helyzetű diákok és jó tanárok találkozása kiemelkedően jó iskolát eredményez. Ahhoz, hogy valaki benne lehessen a legjobbak között, folyamatos, kitartó és komoly munkát kell végeznie

- állapítja meg az osszkep.hu.

 

oktatásiskola

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés