Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni szakképzés nagyjait ismerték el

| 2017. 07. 03. | 20:52:00
Értékteremtő munkát végeznek.
A debreceni szakképzés nagyjait ismerték el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Szakképzési Centrum július 3-án díjazta a legkiválóbb pedagógusait, vezetőit, nevelőtestületét. A díjakat Debrecen kulturális, oktatási és szociális feladatokért felelős alpolgármestere, Komolay Szabolcs, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója és a centrumvezetés adta át.

A DEBRECENI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KIVÁLÓ PEDAGÓGUSA

Hüse Attiláné szakmai főigazgató-helyettes asszony pályáját 40 éve kezdte tanárként az Irinyiben és mind emellett 8 évig gyakorlatioktatás-vezetőként, illetve munkaközösség vezetőként is tevékenykedett. 2008-tól intézményvezető-helyettesként folytatta munkáját. Az iskolában széleskörű feladatokat látott el. Diákjaival mindig jó kapcsolatot ápolt, akik szerették és felnéztek rá emberként és pedagógusként egyaránt. Jelenleg a Debreceni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyetteseként bizonyítja nap, mint nap szakmai rátermettségét. Emberi hozzáállása is elismerésre méltó, hiszen kollégáival nagyon jó kapcsolatot ápol.

Kovácsné Győrfi Enikő 2013 óta a Könnyűipari igazgatója. Az idei tanévben ünnepeli 25 éves jubileumát. Igazi elkötelezett pedagógus, aki a hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű tanulókat éppúgy felkarolja és sikeressé emeli, mint a legtehetségesebb diákjait. Türelemmel szeretettel keresi tanítványai közelségét. Minden gyermekben látja a lehetőséget a jövőt. A legnehezebb helyzetben is szeretettel és mosollyal lép tovább. Igazgatóként szeretetkultúrát és sikerkultúrát honosított meg iskolájában. Megtanította munkatársainak, hogy a sikert apró lépésekben mérik. A Könnyűiparit fejlődési pályára állította. 

Dr. Barcsa Lajos immár 15 éve lát el vezetői feladatokat a Mechwartban. Igazgatói tevékenyégei előtt már az iskolában tanított középiskolai tanárként, így nagyon jól ismeri az iskola múltját, és jelenét. Munkájával több évtizede segíti a diákok fejlődését mind lelki, mind szellemi szinten. A Debreceni Szakképzési Centrum vezetőivel és munkatársaival jó kapcsolatot ápol. Munkáját segítőkészség, hivatása iránti elkötelezettség, szolgálatkészség, lelkiismeretesség jellemzik. Az általa vezetett iskola sikeres és stabil.

A SZAKKÉPZÉS NÉPSZERŰSÍTÉSÉBEN ELÉVÜLHETETLEN ÉRDEMEKET SZERZETT

Makai Mária a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója. Elkötelezett iskolavezető és pedagógus. Fáradhatatlanul szervezi és irányítja az iskolai életet. Elkötelezett támogatója a szakképzés megújításának és a duális képzésnek. Modern segítő támogató szándékkal dolgozik együtt a Centrum menedzsmentjével. Az elsők között ismeri fel az új feladatokat és válik igazi mozgatórugóvá. Példás vezetői tevékenysége és elkötelezettsége a szakképzés és a városfejlődés irányában mintaértékű és követendő.

Szabó Imréné, a Bethlen tanárnője a 2015-ben megindult felnőttoktatásba nemcsak bekapcsolódott, hanem tevékenyen részt vállalt a hallgatók toborzásában. Minden olyan rendezvényen, ahol a szakma népszerűsítésére lehetőség nyílt képviselte az iskola szellemiségét. Határtalan türelmével és empátiájával osztályfőnökként egyengette az első pénzügyi-számviteli ügyintéző osztály életét, majd az összevonás után az immár vegyes osztály osztályfőnöke lett. Hivatását nemcsak az iskola falai között gyakorolta, hanem külső helyszíneken is építette csapatát. Diákjait értő odafigyeléssel, az egyedi problémákat, az életben előforduló nehézségeket elfogadva kezelte. Személyiségével és munkájával minden tekintetben a Bethlen hírnevének öregbítésén dolgozott és dolgozik.

Józsáné Székelyhidy Anita 6 éve kezdte meg munkáját a Povolnyban. Ügyviteli területen kezdte, de már akkor is látszott, hogy nagyon fontos számára a szakképzés, a Povolny. Nagyon gyorsan átlátta milyen problémákkal küzd az iskola. Folyamatosan segítette a vezetőség és a tanárok munkáját annak érdekében, hogy a képzések minél népszerűbbek legyenek, minél több gyerek jelentkezzen az iskolába. Az első pillanattól kezdve nagy kedvvel és lelkesedéssel végzi feladatát. A Povolny felnőttoktatási tevékenységének motorja.

Szilágyi Sándor 1988-tól műszaki tanáraként kezdte meg pályáját a Brassaiban. 2003-2005 között munkaközösség-vezetőként, 2009-ig gyakorlati oktatásvezetőként és ezt követően szakképzési igazgatóhelyettesként tevékenykedik. Aktívan szervezi és népszerűsíti a felnőttoktatást és a szakképzést. Kiváló kapcsolatokat épít és ápol számtalan kis- és nagyvállalattal, valamint néhány határon túli szakképző intézménnyel is. Szilágyi Sándor magabiztos tudással rendelkezik a szakképzést érintő kérdésekben, folyamatosan önképzi magát. Az iskola és a szakképzés iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy diákként, tanárként és vezetőként is évtizedek óta magas színvonalon végzi munkáját az intézményben.

Sándor Zoltán tanár úr 2010 óta dolgozik a Péchyben, több éve 
munkaközösség-vezetőként. Az intézmény vezetését minden, az épületgépész ágazatot bemutató rendezvényen maximálisan segíti. Részt vesz a kiállítandó anyagok összeállításában, 
személyesen tájékoztat a standokon, szponzorokat keres a megvalósításhoz, személyesen kapcsolatot tart a gazdálkodó szervezetekkel. Szakmai tanulmányi versenyekre készíti a diákokat, akik mindig eredményesen szerepelnek a megmérettetéseken. Az elmúlt néhány évben bebizonyította, hogy érdemes e díj elnyerésére.

Volosinovszki Sándor tanár úr középiskolai éveit a Vegyipariban töltötte, egyetemi tanulmányait követően tért vissza, mint vegyész-kémia szakos tanár. Kezdettől fogva nagyon aktív tagja a nevelőtestületnek, szakmai munkája és tanórán kívüli tevékenysége példaértékű. Különösen kiemelkedő a nyolcadikos általános iskolások részére rendszeresen meghirdetett kémiaszakkörön illetve a beiskolázási nyílt napokon végzett munkája, ami sok tétovázó nyolcadikost térített már a vegyészet irányába.

KIEMELKEDŐ SZAKMAI ÉS PEDAGÓGIAI MUNKÁT VÉGZETT NEVELŐTESTÜLET

Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma. A 160 éves Bethlen múltjához, hagyományaihoz méltó iskolavezetés és nevelőtestület szolgálója 2017-ben a nevelés és szakképzés ügyét. Az intézmény keresett és elismert iskola. Fáradhatatlan és modell közösség. A ma eredményét és sikerét csak kemény munkával lehet tovább vinni, megtartani. Ebben a szellemiségben dolgozik a Bethlen nevelőtestülete nap mint nap, akik mindig készek a megújulásra az innovációra. Jól menedzselt és menedzselhető közösség. A Bethlenben a sikerkultúra a mindennapi élet része. Ez igazi modell lehet az oda jelentkező és ott tanuló diákoknak. Az az érték, amit a Bethlen nevelőtestülete képvisel, példaértékű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés