Hirdetés

Rekordot döntött a debreceni iskola

2017.06.19. 13:07

Rekordot döntött a debreceni iskola
A Lilla téri ballagók nagy előnnyel kezdik a középiskolát (Fotó: magánarchívum)

Ez minden bizonnyal országos csúcs is.

Hirdetés

Brüsszelből, Budapestről és sokszor a csapból is az folyik, hogy nyelvtudásban az EU sereghajtói vagyunk, és ezt cáfolni sem tudjuk. Ha csak a környező országokban járunk, azt tapasztaljuk, hogy szinte mindenki meg tud szólalni angolul, ezt magunkról, a magyarokról azonban nem mondhatjuk el. Ez lehet az oka annak, hogy miközben a térségben szinte már mindenhol a feliratos mozizás vagy tévézés a menő, addig

Magyarországon még mindig a szinkronos filmeket választja a többség a multiplex mozikban, ha pedig tévézik, akkor nincs is más választása.

Az Oktatási Hivatal alig egy hónapja tette közzé az adatokat a 2015/2016-os tanév idegen nyelvi mérésének eredményeiből. A hatodikosok háromnegyede teljesítette a tantervben előírt A1-es szintet, a nyolcadikosoknak pedig már csak a fele, 45-55 százaléka érte el a kerettantervben kijelölt idegen nyelvi célt, az A2-es szintet.

Megjegyezték azt is, hogy hatalmas a régiók közötti különbség. A budapesti iskolák diákjainak átlagpontszámai voltak a legmagasabbak, de a dunántúli régió is elhúzott a keleti országrészhez képest. A gyenge eredményt elérő iskolák több mint fele az Észak-Alföldön vagy Észak-Magyarországon van.

Nos, ezek tükrében büszkén adunk hírt arról, hogy egy debreceni iskola nagyszerű eredményt ért el angolból. Bár nincs országos statisztikánk, megkockáztatjuk, hogy országos rekord is született a Lilla Téri Általános Iskolában, ahol

az elmúlt hét végén elballagó 45 nyolcadikosból 40-en tettek állami középfokú nyelvvizsgát

(18-an A típusút, 22-en C típusút), egy diákot pedig komplex felsőfokúval, azaz C típusúval (szóbeli + írásbeli) bocsátották középiskolába!

Utóbbi korábban két évig Belgiumban tanult, a többiek azonban - tudtuk meg az iskola angoltanáraitól - mind a Lilla tér saját nevelésű diákjai, egyikük sem tartózkodott huzamosabb ideig angol nyelvterületen, legfeljebb turistaként jártak külföldön, és nem is vegyes házasságban nevelkedtek, hanem a Lillában tanulták az angolt. Ez mindenképpen növeli az iskola sikerének értékét!

2020-tól csak az kezdheti el tanulmányait egyetemen vagy főiskolán, akinek legalább középfokú nyelvvizsgája van. 
oktatásiskolaangol

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés