Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ők teszik naggyá Debrecent! - díjazták a város kiválóságait

| 2017. 06. 22. | 19:03:00
Pedagógusok, diákok és sportolók kapták meg a jussukat.
Ők teszik naggyá Debrecent! - díjazták a város kiválóságait
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2017. június 22-én tartott rendes ülése keretében Papp László polgármester adta át a Debrecen Város Kiváló Pedagógusa és a Debrecen Város Közoktatásáért díjakat, valamint a Cívis Talentum ösztöndíjakat és a Békessy Béla sportösztöndíjakat.

Debrecen Város Kiváló Pedagógusa

kitüntető díjban részesülhet az a pedagógus, aki kimagasló oktatói, nevelői, vezetői munkát végez és éveken keresztül kiemelkedő, maradandó, értékteremtő tevékenységet folytat az oktatásügy területén.

A közgyűlés 2017-ben a díjban részesítette Vizi Tibort, a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma tanárát, Kerekesné Percze Magdolnát, az Ispotály Utcai Óvoda vezetőjét, valamint Vizler Pálnét, a Debreceni József Attila Általános Iskola tanárát.

Debrecen Város Közoktatásáért

kitüntető díjban részesülhet az a személy vagy közösség, akinek vagy amelynek az oktató-nevelő tevékenységhez kapcsolódó, azt segítő munkája éveken keresztül kimagasló. Ebben az évben három közösség részesül Debrecen Város Közoktatásáért kitüntető díjban: a Boldogfalva Óvoda nevelőtestülete, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola nevelőtestülete, valamint a Debreceni Dózsa György Általános Iskola nevelőtestülete.

Cívis Talentum ösztöndíj

Debrecen középiskolás diákjai számos nemzetközi versenyen öregbítik a város hírnevét. A közgyűlés ezt a kiemelkedő teljesítményt elismerve 2016-ban Cívis Talentum ösztöndíjat alapított azzal a szándékkal, hogy a tehetséges tanulók további versenyekre való felkészülését anyagilag is támogassa. Idén három diák részesül a Cívis Talentum ösztöndíjban: Bereczki Anna a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája tizenkettedik osztályos tanulója, Vasváry Tamás a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tizenegyedik osztályos tanulója és Baran Zsuzsanna a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium hat évfolyamos, speciális matematika tagozatának tizenkettedik osztályos tanulója.

Békessy Béla sportösztöndíj

A város közgyűlése által 2016-ban alapított Békessy Béla sportösztöndíjban olyan, debreceni sportszervezetben versenyző egyéni- vagy csapatsportágban résztvevő, amatőr vagy hivatásos felnőtt, vagy legidősebb utánpótlás korosztályba tartozó sportoló részesülhet, aki olimpián, paralimpián, világjátékokon, világ- és Európa-bajnokságokon, világkupákon kiemelkedő eredményeket ért el.

Az idén második alkalommal adományozott ösztöndíjat 7 sportoló kapja: Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó, Hegyi Dóra aerobik-versenyző, Kozák Luca gátfutó, Mihály Kata vívó, Nagy Konrád gyorskorcsolyázó, Nagy Tímea ökölvívó, valamint Senánszky Petra uszonyos úszó.

A díjazottakat köszöntő műsor

összeállítói olyan magyar alkotók munkássága előtt tisztelegtek, akiknek emlékévét idén ünnepeljük, s életútjuk valamilyen szempontból kötődik Debrecenhez. Így a műsorban helyet kaptak Arany János, Szabó Magda és Kodály Zoltán művei, amelyeket általános iskolások (Becsky Dóra Csenge és Bujdosó Virág Dóra, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának tanulói), középiskolás (Elek Petra, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola növendéke – zongorán kísérte Szilágyi Valéria) és színművészek (Csikos Sándor és Garay Nagy Tamás, a Csokonai Színház művészei, illetve Kuczmog Klaudia, a színház kórusának tagja – zongorán kísérte Gyülvészi Péter) tolmácsoltak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Roadpol: több mint 600 ember nem kapcsolt biztonsági övet Hajdú-Biharban
Roadpol: több mint 600 ember nem kapcsolt biztonsági övet Hajdú-Biharban
Voltak olyan motorok, akik nem vettek fel bukósisakot.
Vitézy Dávid is főpolgármester-jelölt
Vitézy Dávid is főpolgármester-jelölt
Közlekedésfejlesztést, parkokat, megfizethető lakásokat ígér. +Videó
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés