Ki főzi a legjobb slambucot a Hortobágyon?
Slambucfőző versenyt rendeznek a Hortobágyi Lovasnapok keretében július 8-án Mátai Ménes-Bitangkertben. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek. Főzőhelyek elfoglalása: 8 órától, verseny kezdete: 9 óra, eredményhirdetés: kb. 13 órakor.
A főzéshez a tűzifát, továbbá csapatonként 4 fő számára ingyenes belépést a Hortobágyi Lovasnapok szombati napjára a Hortobágyi Nonprofit Kft. biztosítja. A főzés alapanyagairól és a szükséges eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.
Fődíj: Egy racka juh a Hortobágyi Nonprofit Kft. felajánlásában élő vagy feldolgozott formában.
Értékelési szempontok
hagyománytisztelet, hortobágyi slambuc jellege (A hagyományos hortobágyi slambuc kizárólag ötféle összetevőből – burgonya, tészta, szalonna, só, víz -készül) – 10 pont
slambuc állaga, pirítás foka – 10 pont
öltözet, tálalás – 5 pont