Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Keressen pénzt világszínvonalú körülmények között, Debrecenben!

| 2017. 06. 14. | 15:46:00
A donorok segítségével életmentő gyógyszerek készülnek.
Keressen pénzt világszínvonalú körülmények között, Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A CSL Plasma Kft. elegáns környezetben, a Főnix Inkubátorházban, a legmodernebb, 21. századi orvostechnikai felszerelésekkel, valamint plazma specialista szakemberek közreműködésével új plazmaferezis központot nyitott ma Debrecenben. Ezzel, a miskolciak és a nyíregyháziak után, már a debreceniek is hozzájárulhatnak a CSL Behring Kft. által forgalmazott gyógyszerek előállításához, amelyek életmentő segítséget nyújtanak a vérzékeny, immunhiányos, angioödémás betegeknek, de a baleseti vagy égési sérülteknek is. A több mint 100 éve alapított és azóta is sikeresen működő, ausztráliai, melbourne-i központú CSL csoporthoz tartozó CSL Plasma az itthon gyűjtött vérplazmával folyamatosan több 100 ezer rászorulón - így a magyar betegeken is – tud segíteni. 

Világszerte több mint egymillió ember szorul olyan életmentő gyógyszerek segítségére, amelyek vérplazmából készülnek. Csak Magyarországon hozzávetőleg 4 ezer krónikus beteget kezelnek plazma eredetű készítménnyel.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy Magyarországon Nyíregyháza és Miskolc után, Debrecenben is megnyílt plazmaközpontunk, amelynek segítségével több ezer krónikus beteg kezeléséhez járulhatunk hozzá – hangsúlyozta Berthold Süsser, a CSL Plasma európai igazgatója.

– Donorok nélkül az európai egészségügyi rendszerek képtelenek lennének kielégíteni a plazmakészítmények iránti egyre növekvő igényeket. A jelenleg harminc országban 16 ezer embert foglalkoztató plazma specialista vállalat szeretne új donorokat bevonni az életmentő láncolatba, ezért építi ki plazmaközpont hálózatát Magyarországon is  – mondta el Pankotai Tamás, a CSL Plasma Kft. General managere. – Ugyanakkor szeretném tisztázni, hogy a plazma nem adásvétel tárgya, a törvényi feltételek szerint nem adható érte kompenzáció, arra azonban lehetőséget adnak a szabályok, hogy a donorok fáradozásaiért, vagyis azért hogy 1-1,5 órát a központban töltenek, költségtérítést kapjanak – tette hozzá Pankotai Tamás.

A plazmaadás szerencsére egészen egyszerű művelet: minden egészséges, 18-60 éves ember adományozhat vérplazmát, legfeljebb összesen 34 liter/év mennyiségben. A központban egy úgynevezett plazmaferezis eljárás segítségével a plazmát kinyerik, majd a vörös- és fehérvérsejteket illetve a vérlemezkéket visszajuttatják a donor szervezetébe. Az egy alkalommal levett plazma mennyisége a donor testsúlyától függően változhat. Fontos tudni, hogy a plazma gyorsan újratermelődik a szervezetben, ezért lehet évente akár 45 alkalommal is vérplazmát adományozni.

Az egészségügyi előfeltételeket a központban az első donáció előtt nagyon alapos orvosi vizsgálatokkal és vérvizsgálattal ellenőrzik, majd később is rendszeresen ellenőrzik a donorok egészségi állapotát. Így az általános egészségi állapot rendszeres, a nagy átlagot messze meghaladó mértékű kontrollja is megoldott a jelentkező donoroknál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kigyulladt egy terepjáró Hortobágynál. Menet közben!
Kigyulladt egy terepjáró Hortobágynál. Menet közben!
A 33-as főútra riasztották a tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Nem akarunk annyit dolgozni, és ennek máris megvannak a következményei
Schöllhammer: Putyin rosszul méri fel, hogy Európa vagy Kína a veszélyesebb Oroszországra.
MotoGP helyett egyetemi területszerzés Hajdúnánáson?
A helyi képviselő-testület „nyomatékos kérést” is megfogalmazott.
KSH: egyre több külföldi látogat Debrecenbe és térségébe
A belföldi- és a külföldivendég-éjszakák száma is emelkedett országosan.
A Debrecen környéki külföldi befektetések is „dinamizálják” a térséget
Navracsics Tibor: 2030-ra az EU legélhetőbb tagállamai között lehet Magyarország
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.