Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromezren ínyenckedtek a Nagyerdőn

| 2017. 06. 26. | 19:43:00
Nagy siker volt a debreceni gasztrofesztivál.
Háromezren ínyenckedtek a Nagyerdőn
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közönség és a szakma részéről egyaránt hatalmas várakozás előzte meg, majd óriási érdeklődés kísérte az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált. A június 24-25-én megtartott rendezvénynek Debrecen egyik turisztikai szempontból is kiemelten fontos területe, a nagyerdei Békás-tó környéke szolgált exkluzív helyszínül. 

A kétnapos gasztronómiai fesztivál célja az volt, hogy minél többen megismerjék és megszeressék a vidéki Magyarország hiteles alapanyagait, izgalmas ízeit. Idén a Hortobágy élővilága, a magyar szürkemarha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerültek a középpontba. A szakmai kihívást minden résztvevő étterem komolyan vette, így például a Spaletta étterem Kecskemétről gyöngytyúk-kocsonyát, a Kis Padlizsán vegán étterem fűszeres tallért "naplementás" zöldborsó mártással vagy az Ikon Debrecen Pulled házi bivaly bao-t, gyömbéres uborkával,korianderrel és újhagymával készített. Ismert magyar séfek, és a vendéglátás ikonikus helyi mesterei adtak egymásnak és a közönségnek randevút a színpadon.  A fesztivál gasztronómiai kínálatát az alábbi vendéglátóhelyeknek és birtokoknak köszönhetjük:  

Az éttermek nem mindennapi kínálatának kóstolgatása előtt jól esett egy pohár Törley pezsgő, a jó falatokat a Stay söreivel, a Bortársaság és a DiVino boraival lehetett leöblíteni, kávéról pedig a Cafe Frei-Debrecen és a Caffé Mauro gondoskodott.  

Kígyózó sorok

Az időjárás kegyes volt a fesztiválozókhoz, a kánikulai hétvégén összesen több mint háromezren vettek részt a rendezvényen. A kiállítók egy részét meg is lepte a nagy érdeklődés, néhány standon jóval zárás előtt elfogyott minden, pedig általában 4-500 adag ételt készítettek el helyben a kitelepült éttermek.  

A legnépszerűbb pavilonok előtt órákig hosszú sor kígyózott. Aki végre megkapta a vágyott ételt, helyet foglalhatott a tó partján elhelyezett színes nyugágyak valamelyikében, vagy leheveredhetett a fűbe, hogy a szökőkutak látványában gyönyörködve fogyassza el a nagy műgonddal elkészített fogásokat.  
A fesztivál szervezői környezettudatosan gondolkodtak, a tányérok és az evőeszközök egyaránt biológiailag elbomló anyagokból készültek.  

A rendezvény házigazda-műsorvezetője szombaton Jókuti András gasztroblogger, a Bocuse d’Or ceremóniamestere, vasárnap pedig Bernáth József, „a Séf” volt, az általuk vezetett színpadi beszélgetések szintén sok érdeklődőt vonzottak. Bernáth József meg is jegyezte, olyan a hangulat, mint egy szabadegyetemen, jó látni az érdeklődő arcokat.

A megszólalók mindegyike szenvedéllyel beszélt a munkájáról, és a közönség örült, hogy első kézből kaphat információkat.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.