Hirdetés

Tesztelték: jól működik a DKV-WIFI

civishir.hu

2017.05.18. 19:20

Tesztelték: jól működik a DKV-WIFI

Térerő a debreceni villamoson.

Hirdetés

A DERKE Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait a közösségi közlekedési eszközökön használható ingyenes internetről. Az egyesület a villamoson tesztelt. 

A városban meglehetősen zsúfolt a digitális tér. Ennek ellenére a csatlakozás viszonylag gyors, ami azért is fontos, mert villamoson általában kevesebb időt töltenek az utasok, mint pl. egy vonaton. Ez egy jó pont, hiszen biztosan nem járunk úgy, hogy mire csatlakozunk szállhatunk is le. A wifi nem kér jelszót, azonban csatlakozás után be kell jelentkezni a használathoz. Csatlakozás után egy DKV WiFi Hotspot oldal jelenik meg, itt kell bejelentkezni. Jelszó ide sem kell, csak a gombra kell bökni. 

A gomb nagyon pici, ezért volt hogy nem sikerült elsőre eltalálni, lehetne lényegesen nagyobb. Ha már méretén változtatnának, akkor magyarul is rá rajta lehetne a "Bejelentkezés" felirat.

Betöltöttünk pár releváns oldalt. Majd teszteltünk, sebességet mértünk. Volt néhány oldal, ami gyatra eredményt hozott, azonban a legtöbb sebességmérővel 16-20 Mbit/másodperc körüli letöltési értékeket mértünk.

Ezzel a sebességgel még a Spotify vagy a Youtube is kényelmesen használható. Természetesen fülhallgatóval, hogy ne zavarjuk az utastársakat.

Használtad a DKV Free wifi-szolgáltatását? Írd meg nekünk ( http://www.derke.hu/uzenet) a tapasztalataidat, vagy küldj facebook üzenetet!
wifi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés