Hirdetés

Lilába öltözik a Nagyerdei Víztorony

unideb.hu

2017.05.19. 13:11

Lilába öltözik a Nagyerdei Víztorony
(Fotó: unideb.hu)

Tízezrek életét nehezíti meg a betegség. Debrecenben is felhívják a figyelmet.

Hirdetés

Az új biológiai terápiákkal teljes életet élhetnek a gyulladásos bélbetegségben szenvedők, akiknek ellátásában kiemelt szerepe van a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának.

A betegség világnapján, május 19-én este lila fénybe borul a Nagyerdei Víztorony.

Tízezrek életét nehezíti meg Magyarországon a gyulladásos bélbetegség, avagy az IBD, amely a Crohn betegség és a Colitis Ulcerosa összefoglaló elnevezése. A betegségre és a közösségi elfogadásra hívja fel a figyelmet május 19-én a gyulladásos bélbetegek világnapja.

Az IBD betegek ellátása speciális tudást és hátteret igényel. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában működik az ország egyik kiemelt és egyben legnagyobb forgalmú IBD központja, ahol a legmodernebb és legkomplexebb ellátást kapják a súlyosabb állapotban lévő, kiemelt figyelmet igénylő betegek.

Minden évben május 19-én tartják a gyulladásos bélbetegek világnapját, amelyhez idén harmadik alkalommal Magyarország is csatlakozott. A világnapon Debrecenben orvosok, betegek és hozzátartozóik közös fotót készítenek a víztoronynál, amely sötétedéskor, a nap végén lila fényárba borul majd. A gyülekező 16 órakor lesz a Ködszínház melletti padoknál. A rendezvényen Palatka Károly mellett Papp Csaba, Debrecen Megyei Jogú Város tanácsnoka és Hajkó Judit, a Kelet-Magyarországi Crohn-Colitis Betegek Egyesületének elnöke is részt vesznek.
egészségügybetegség

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés